11 Μαΐου, 2017

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΔΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ


Εκδήλωση για τα 80 χρόνια της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ιερά Σύνοδο, με την παράδοση από τα ΕΛ.ΤΑ. Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων, φιλοτεχνημένων από την κ. Ανθούλα Λίγκα.

Το αποκορύφωμα αυτής της επετείου θα είναι η υποδοχή την προσεχή Κυριακή λειψάνων της Αγίας Ελένης, μητέρας του Αγίου Κωνσταντίνου, του Α’ Χριστιανού Αυτοκράτορα, και τμήματος του Τιμίου Ξύλου, προερχομένων από τη Βενετία. Η Πρόεδρος των ΕΛ.ΤΑ. κ. Ευφροσύνη Σταυράκη κατά την ομιλία της στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, ανέφερε: 

«Με μεγάλη μας χαρά, αποδεχτήκαμε την πρόταση του Οργανισμού της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την έκδοση γραμματοσήμων αφιερωμένων στα 80 χρόνια βίου, δράσης και προσφοράς της Αποστολικής Διακονίας, αναγνωρίζοντας το σημαντικό της έργο εντός και εκτός συνόρων. 

Επιπλέον, τα ΕΛ.ΤΑ. έχουν την τιμή να συμμετέχουν στους εορτασμούς της επετείου που κορυφώνονται με την ιστορική υποδοχή – για πρώτη φορά στην Ελλάδα – του Ιερού Σκηνώματος της Αγίας Ελένης της Ισαποστόλου και του Τιμίου Ξύλου από τη Βενετία, όπου φυλάσσονται.

Με μια πλούσια σειρά παράγωγων φιλοτελικών προϊόντων που αποτελείται από Λεύκωμα, Φακέλους Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας και Ειδικό Αναμνηστικό Φάκελο με Μετάλλιο από το Εθνικό Νομισματοκοπείο, εμπλουτίζουμε την κυκλοφορία της Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων και «αναδεικνύουμε» - μαζί σας – την πνευματική ταυτότητα της Ευρώπης». 

Στη συνέχεια, παίρνοντας τον λόγο, ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Η Αποστολική Διακονία, επί 80 χρόνια τώρα, εργάζεται πνευματικά, ιεραποστολικά, εκδοτικά, κοινωνικά, κατηχητικά και πολιτιστικά, ένα έργο που αγκαλιάζει την πατρίδα μας, αλλά και τις Ορθόδοξες Εκκλησίες της υφηλίου. 

Δεν είναι τυχαίο που η σημερινή παρουσία, ιδιαίτερα του δεύτερου γραμματοσήμου με την Αγία Ελένη, συμπίπτει με την ημέρα των εγκαινίων της Κωνσταντινούπολης που έγιναν από τον Μέγα Κωνσταντίνο στις 11 Μαΐου 330 μ. Χ.  Από καρδιάς ευχαριστώ την κ. Πρόεδρο των ΕΛ.ΤΑ, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους εκλεκτούς τους συνεργάτες γι’ αυτήν την συνεργασία που έφερε θαυμαστά και όμορφα αποτελέσματα. 

Όλο αυτό το έργο δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την ουσιαστική βοήθεια, τον ζήλο και τη φιλοτιμία των εργαζομένων στην Αποστολική Διακονία, τους οποίους και ευχαριστώ από καρδιάς».

Κλείνοντας την εκδήλωση ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ιεράς Συνόδου, μεταφέροντας τις πατρικές ευχές του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, και επισήμανε ότι η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται στη συγκεκριμένη αίθουσα για να αποδοθεί η πρέπουσα τιμή στο έργο της Αποστολικής Διακονίας. 

Τόνισε μάλιστα ότι σε μια εποχή αποϊεροποιήσεως έρχεται η Εκκλησία της Ελλάδος μέσω της Αποστολικής Διακονίας να δώσει μήνυμα προς όλο τον κόσμο για τον χριστιανικό χαρακτήρα της Ευρώπης και σε μια εποχή που αμφισβητούνται τα αυτονόητα, τα ΕΛ.ΤΑ πιστοποιούν το έργο της Αποστολικής Διακονίας».

Στην εκδήλωση παρίστατο και ο Γενικός Διευθυντής των Οικονομικών Υπηρεσιών της Εκκλησίας της Ελλάδος Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος, Διευθυντές Υπηρεσιών, η Διευθύντρια του ΚΕ.ΣΟ. κ. Μαίρη Πίνη, βουλευτές  εκπρόσωποι των κομμάτων, ο Δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας, κληρικοί και λαϊκοί. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: