06 Μαΐου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (6/5/2017)

 

Ελλάδα:Δεσμεύομαι ότι θα μειώσω τους φόρους, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτική συνέντευξη το πρωί του Σαββάτου. Συμπλήρωσε πως ό,τι λείψει από τη μείωση των φόρων θα καλυφθεί από το συμμάζεμα του κράτους, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις νέες επενδύσεις.

Είπε ότι δεν θα κάνει απολύσεις στο Δημόσιο, αλλά δεν θα ανεχτεί να μονιμοποιηθούν νέες στρατιές συμβασιούχων. Φερετζές τα αντίμετρα, είπε.Ένας 39χρονος άνδρας συνελήφθη γύρω στις 6.00 το απόγευμα της Παρασκευής στη Νέα Σμύρνη γιατί πυροβολούσε με αεροβόλο όπλο εναντίον παιδιών φροντιστηρίου που βρίσκεται απέναντι από το σπίτι του, επί της λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου.

Ρατσιστική τρανσφοβική επίθεση δέχθηκαν δύο τρανς πρόσφυγες στη Λέρο, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ). Η μία πρόσφυγας, που χτυπήθηκε, νοσηλεύεται ακόμη στο νοσοκομείο της Λέρου. Με τη δευτερολογία του πρωθυπουργού ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. 

Κατά τη διάρκεια της 5ωρης συνεδρίασης συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα και εκείνα που αφορούσαν στο κείμενο των «13», ενώ δόθηκαν απαντήσεις αναφορικά με το υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα, ζήτημα που έθεσε και με άρθρο του, ο Νίκος Φίλης.

Την ανάγκη διαμόρφωσης «μιας ισχυρής συμμαχίας κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που θα προτείνει και θα επιβάλει μία οραματική και μαζί αξιόπιστη και ρεαλιστική, προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας, απέναντι στη συντηρητική» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Κόσμος:Σε συνθήκες υψίστης ασφαλείας θα διεξαχθεί αύριο, Κυριακή, ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία. Περισσότεροι από 50.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες θα είναι επί ποδός την Κυριακή μαζί με τους στρατιωτικούς και τα μέλη της δημοτικής αστυνομίας. Άνοιξαν οι κάλπες στα υπερπόντια εδάφη, ψηφίζουν από σήμερα και οι Γάλλοι του εξωτερικού.

Πέντε εβδομάδες προτού στηθεί η πρόωρη βουλευτική κάλπη και οι τοπικές εκλογές που έγιναν στη Βρετανία έδωσαν μια πρώτη εικόνα: οι Συντηρητικοί επικράτησαν κατά κράτος με κέρδη σε πολλές περιπτώσεις, ενώ οι Εργατικοί μέτρησαν νέες απώλειες. Καταποντίστηκε το UKIP.

H ομάδα που έχει αναλάβει την προεκλογική εκστρατεία της Μαρίν Λεπέν προσέφυγε την Παρασκευή στην Εθνική Επιτροπή ελέγχου της προεκλογικής εκστρατείας καταγγέλλοντας «παρατυπίες» που, όπως λέει, έχει διαπιστώσει σε πολλά διαμερίσματα αναφορικά με τα ψηφοδέλτια που εστάλησαν σε ψηφοφόρους.

Ο ανεξάρτητος κεντρώος υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές Εμανουέλ Μακρόν διευρύνει το προβάδισμά του επί της Μαρίν Λεπέν και προηγείται με ποσοστό 63% έναντι 37% της αντιπάλου του ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών της Κυριακής, σύμφωνα με τη νέα σφυγμομέτρηση της εταιρείας Ifop-Fiducial.

Νεαρός άνδρας πέθανε την Παρασκευή στη Βενεζουέλα, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του την Πέμπτη στις βίαιες ταραχές που σημειώθηκαν στη Βαλένσια, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο τη δημοτική αρχή της πόλης και ιατρικές πηγές. Οι νεκροί φτάνουν τους 36.

Οικονομία:Αντεπίθεση στο μέτωπο της ρευστότητας με καμπάνιες προσέλκυσης καταθέσεων ξεκινούν τις επόμενες εβδομάδες οι τράπεζες, με ορόσημο την επικύρωση της συμφωνίας κυβέρνησης - δανειστών για τη δεύτερη αξιολόγηση από το Eurogroup στις 22 Μαΐου.

H Eυρωπαϊκή Επιτροπή προτίθεται να καταργήσει σύντομα τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος για την Ελλάδα, η οποία διαρκεί από το 2009, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της ΕΕ στις Βρυξέλλες, γράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) συνεργάζεται στενά και αρμονικά με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για τον εξορθολογισμό και τη βελτίωση του συστήματος κατασχέσεων, αναφέρουν τραπεζικές πηγές με αφορμή δημοσιεύματα. Η εξομάλυνση της ροής των κατασχέσεων και του περιορισμού τους στο αναγκαίο μέτρο, αποτελεί κοινό στόχο της ΑΑΔΕ και της ΕΕΤ, επισημαίνουν.

Σε 5,047 δισ. ευρώ διαμορφώνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές (χρέη υπουργειων/φορέων και εκκρεμούσες επιστροφές φόρου) του Δημοσίου προς τους ιδιώτες τον Μάρτιο, έναντι 5,085 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο. Στην πρώτη θέση σε ότι αφορά τη παραγωγή φεσιών εξακολουθούν να βρίσκονται τα Ταμεία και τα Νοσοκομεία.

«Πρέπει να στηριχθεί η νησιωτικότητα. Πρέπει να στηριχθούμε στον πρωτογενή τομέα, διότι ο τουρισμός δεν είναι πανάκεια», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, προσθέτοντας πως στόχος του υπουργείου είναι «ο εκσυγχρονισμός του πρωτογενούς τομέα, η δημιουργία brand και η διασφάλιση των προιόντων».

Αθλητισμός:Στις μικρές λεπτομέρειες που θα κρίνουν τον νικητή αναφέρθηκε ο Μανόλο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος που θα διεξαχθεί το Σάββατο ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Ο ισπανός τεχνικός της Ένωσης τόνισε ότι «σε έναν τελικό δεν υπάρχει επιστροφή».

Χαμηλούς τόνου κράτησε στην συνέντευξη Τύπου και ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Βλάνταν Ιβιτς, που τόνισε πως στον αγώνα δεν υπάρχει φαβορί, μοιράζοντας τις προοπτικές εξ ημισείας στους δυο φιναλίστ. Ο Σωκράτης Κόκκαλης που επί σειρά ετών ήταν στην προεδρία του Ολυμπιακού, ενημέρωσε μέσω επιστολής του πως δεν θα βρίσκεται στη φιέστα του συλλόγου για τον εορτασμό της κατάκτησης του εφετινού πρωταθλήματος.

Μάλιστα, αφού συγχαίρει τον Βαγγέλη Μαρινάκη και του εύχεται να συνεχίσει τη λαμπρή ιστορία της ομάδας, επιτίθεται στον Ιβάν Σαββίδη και τον ΠΑΟΚ, «φωτογραφίζοντας» μεθοδεύσεις για την απώλεια των πρωτείων των Πειραιωτών. Κοντά στους παίκτες της ΑΕΚ βρίσκεται ήδη ο Δημήτρης Μελισσανίδης. 

Το «αφεντικό» της ΠΑΕ επισκέφτηκε το παραλιακό ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει η ομάδα προκειμένου να είναι κοντά στους παίκτες από τη στιγμή της άφιξής της στο Βόλο και μέχρι να αναχωρήσει για το Πανθεσσαλικό.

Ο τελικός Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ θα διεξαχθεί κανονικά το βράδυ του Σαββάτου (6/5, 20:30), καθώς οι αρμόδιοι φορείς έδωσαν τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις στην ΓΓΑ. Η τελευταία σύσκεψη με τη συμμετοχή των εμπλεκομένων, είχε διάρκεια περίπου δύο ώρες και ξεπεράστηκαν τα προβλήματα που είχαν προκύψει με την αρίθμηση των εισιτηρίων και τα ζητήματα ασφαλείας. 

Από τα ξημερώματα και εν γνώσει του αρχηγού της Αστυνομίας τυπώνονται αυτοκόλλητα που θα τοποθετηθούν πάνω στα εισιτήρια, τα οποία θα σκανάρονται κατά την είσοδο των φιλάθλων. Ισχυρά μέτρα ασφαλείας στο Βόλο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: