29 Μαΐου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (29/5/2017)

 

Ελλάδα:Με ανάρτηση στο Facebook ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποχαιρετά τον πατέρα του Κωνσταντίνο, ο οποίος πέθανε στα 99 του, πλήρης ημερών.

Την Τετάρτη στις 3 μετά το μεσημέρι, στη Μητρόπολη Αθηνών θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος απεβίωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας σε ηλικία 99 ετών.

Η κηδεία του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της ΝΔ θα γίνει την Πέμπτη στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Χανιά. Τον πρώην πρωθυπουργό, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, που πέθανε τα ξημερώματα της Δευτέρας αποχαιρετά με μηνύματα σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας.

Στις 11:30 το πρωί θα γίνει δεκτός στο υπουργείο Εξωτερικών από τον Νίκο Κοτζιά ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Έσπεν Μπαρθ 'Αιντε για το Κυπριακό.

Το τρομοδέμα, η έκρηξη του οποίου τραυμάτισε τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο ελέγχθηκε από την Βουλή χωρίς να υπάρχει αποθήκευσή του στο ηλεκτρονικό αρχείο. Κατά την Αστυνομία ο έλεγχος ήταν «επιπόλαιος».

Κόσμος:Με τον Βλαντίμιρ Πούτιν συναντάται τη Δευτέρα ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν. Η επίσκεψη του Ρώσου ηγέτη στο Παρίσι γίνεται με την ευκαιρία έκθεσης για τα 300 χρόνια από την ιστορική επίσκεψη στη Γαλλία του Μέγα Πέτρου, κατά την οποία οι δύο χώρες σύναψαν διπλωματικές σχέσεις.

Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η ταλαιπωρία των επιβατών της British Airways στο αεροδρόμιο του Χίθροου, καθώς ακόμη δεν έχουν λυθεί τα προβλήματα που προκλήθηκαν από την διακοπή λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος της εταιρείας.

Μία ακόμα πυραυλική δοκιμή -την τρίτη σε διάστημα τριών εβδομάδων- πραγματοποίησε το καθεστώς της Βορείου Κορέας. Ο πύραυλος τύπου Scud έπεσε στα χωρικά ύδατα της Ιαπωνίας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Τόκιο.

Οι αμερικανικές αρχές ενδέχεται να απαγορεύσουν τη μεταφορά φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών μέσα στην καμπίνα αεροσκαφών, σε όλες τις πτήσεις, εσωτερικές και διεθνείς, δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζον Κέλι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Η Ευρώπη δεν μπορεί πλέον να βασίζεται πλήρως στους συμμάχους της, προειδοποίησε την Κυριακή η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, μετά τις τεταμένες συνόδους κορυφής του NATO και της G7 της περασμένης εβδομάδας. Η γερμανίδα καγκελάριος είπε ότι η ΕΕ θα πρέπει «να πάρει τη μοίρα της στα χέρια της».

Οικονομία:«Μαύρη λίστα» καταρτίζεται για τους αφερέγγυους συνδρομητές της κινητής τηλεφωνίας με βασικό στόχο να μπορούν οι εταιρίες πάροχοι να εκτιμήσουν τον πιστωτικό κίνδυνο από τη σύναψη μιας σύμβασης για παροχή υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας και έτσι να εξυγιανθούν οι σχετικές συναλλαγές και να αποφεύγονται περαιτέρω ζημιές.

Κρυφά χαράτσια στις συντάξεις μέσω της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών επέβαλε η κυβέρνηση πέρα από τις δραστικές μειώσεις που επέφερε ο νόμος Κατρούγκαλου και το νέο μνημόνιο. 

Εκτιμάται ότι ο «λογαριασμός» κινείται στα 8 δισ.ευρώ, τα οποία θα παρακρατηθούν από το 2016 έως το 2019 από τους συνταξιούχους μόνο υπέρ του ΕΟΠΥΥ, μέσα από την εισφορά ύψους 6% από τις κύριες συντάξεις και 6% από τις επικουρικές.

Η Ελλάδα έκανε ό,τι προβλεπόταν να κάνει. Οι εταίροι μας και ιδιαίτερα το Eurogroup, πρέπει να αναλάβουν και αυτοί τις ευθύνες τους, τονίζει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας σε άρθρο του στην Καθημερινή.

Παράταση 2-3 μηνών στην προθεσμία υποβολής δηλώσεων για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων προτίθεται να δώσει το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία υπαγωγής στο νόμο σε φορολογούμενους που για αντικειμενικούς λόγους αδυνατούν να τηρήσουν την προθεσμία.

Οι πρώτες ενδείξεις ότι το Eurogroup της περασμένης Δευτέρας δεν ήταν περίπατος έφθασαν στην Αθήνα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Kομιστής, όπως αποκαλύπτει Το Βήμα, ήταν η Κριστίν Λαγκάρντ...

Αθλητισμός:Ξεκινάει σήμερα, Δευτέρα, η εποχή Βαλβέρδε στην Μπαρτσελόνα. Η ομάδα της Καταλωνίας θα ανακοινώσει λίγο μετά το μεσημέρι (15:00) το όνομα του αντικαταστάτη του Λουίς Ενρίκε στον πάγκο της.

Προτελευταία στροφή στα πλέι οφ με την ΑΕΚ να καταφέρνει να κερδίσει ξανά τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ (ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-0) και να παίρνει την κορυφή των πλέι οφ, με μία «στροφή» να απομένει για το τέλος.

Λίγο νωρίτερα, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να βάλει άλλους τρεις βαθμούς στο σακούλι κερδίζοντας τον Πανιώνιο (Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 1-0) στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και ουσιαστικά άφησε τους «κυανέρυθρους» στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Το γκολ του Μπακασέτα στο 42΄ έκρινε το ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής των play off της Super League, ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν 1-0 και μία... στροφή πριν το φινάλε του μίνι πρωταθλήματος απόκτησαν προβάδισμα ενός βαθμού από τους Θεσσαλονικείς (9 έναντι 8) κι ως εκ τούτου έχουν τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση της πρώτης θέσης που δίνει το «εισιτήριο» για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. Ο ΠΑΟΚ τελείωσε το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μαλεζά στις καθυστερήσεις με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Με μία ακόμη σοβαρή εμφάνιση ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 του Πανιωνίου στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και μία αγωνιστική πριν το φινάλε των play off (5η) έκανε το πιο αποφασισιστικό βήμα για να αποφύγει τους προκριματικούς του Europa League στις αρχές Ιουλίου. Το γκολ που έκρινε το ματς πέτυχε ο Ρόμπιν Λουντ στο 17΄.


Δεν υπάρχουν σχόλια: