05 Απριλίου, 2017

ΔΑΜΑΣΚΟΣ ΚΑΙ ΜΟΣΧΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΡΑΚΚΑ

 

Η κατάσταση στην Συρία περιπλέκεται περισσότερο μετά τις ενδείξεις για προετοιμασία στρατιωτικής επιχείρησης για την απελευθέρωση της Ράκκα από τον ISIS, εκ μέρους του κυβερνητικού στρατού. με την υποστήριξη των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Ο συριακός στρατός θα συντονιστεί με τις αεροπορικές δυνάμεις της Ρωσίας σε περίπτωση που αποφασιστεί εισβολή στην Ράκκα, σημείωσε ο πρέσβης της Συρίας στην Μόσχα, Ριάντ Χαντάντ, σε δηλώσεις του στο Ria-Novosti.

«Συντονισμός δράσεων ήδη υπάρχει, οι ρωσικές δυνάμεις και ο συριακός στρατός πολεμούν δίπλα - δίπλα για την απελευθέρωση της επαρχίας Χάμα και δεν αποκλείουμε καμία πιθανότητα εξέλιξης της κατάστασης το επόμενο κοντινό διάστημα» είπε ο πρέσβης. Ο διπλωμάτης πρόσθεσε ότι όλες οι επιτυχίας του Συριακού Αραβικού Στρατού επιτεύχθηκαν χάρη στην βοήθεια της Ρωσίας. 

Θυμίζουμε, ότι τις τελευταίες εβδομάδες λαμβάνει χώρα ευρείας κλίμακας επιχείρηση των Κούρδων της Συρίας και άλλων δυνάμεων για την απελευθέρωση της Ράκκα από τον ISIS - ο οποίος θεωρεί την πόλη ως «πρωτεύουσα» τους «κράτους» του - με την υποστήριξη των ΗΠΑ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: