30 Απριλίου, 2017

ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΝΕΟΣ ΓΥΡΟΣ ΕΠΑΦΩΝ

 

Νέο γύρο διαπραγματεύσεων έχουν αυτή την ώρα, η ελληνική κυβέρνηση και οι επικεφαλής των εκπροσώπων των θεσμών, με στόχο τη διευθέτηση των εναπομεινάντων ζητημάτων και την επίτευξη μίας τεχνικής συμφωνίας για τη δεύτερη αξιολόγηση. 

Οι επαφές των δύο πλευρών ξεκίνησαν στις 19.00, με κύριο αντικείμενο τις ιδιωτικοποιήσεις. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν συζητήσεις για τα φορολογικά θέματα, αλλά και για ζητήματα, τα οποία αφορούν τις αγορές προϊόντων. 

Aπό τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι στις 22 Μαΐου θα υπάρξει συμφωνία για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης.

«Η γενική εικόνα που επικρατεί, είναι ότι βρισκόμαστε εντός πλαισίου -εντός στόχων- προκειμένου να έχουμε κατάληξη στις 22 Μαΐου» δήλωσε χαρακτηριστικά, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. Οι χθεσινές επαφές, πάντως, ολοκληρώθηκαν, έχοντας ως εκκρεμότητα το πακέτο των συντάξεων και των «κόκκινων» δανείων.

Αντίθετα, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, υπήρξε συμφωνία για τα φορολογικά, αλλά και για το πακέτο των αντίμετρων. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, συμφωνία έχει επέλθει και στα ζητήματα της ενέργειας, της παιδείας και της υγείας. 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: