11 Απριλίου, 2017

ΕΚΡΥΘΜΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

 

Εκπρόσωπος του υπουργείου των Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, δήλωσε αργά χθες το βράδυ ότι οι προετοιμασίες των ΗΠΑ για την εισβολή στο έδαφος της βρίσκονται «σε σοβαρό σημείο προετοιμασίας» με την αποστολή από το αμερικανικό Πεντάγωνο, μονάδας του αμερικανικού ναυτικού υπό την ηγεσία αεροπλανοφόρου, στα ανοιχτά της Κορεατικής Χερσονήσου.

Σύμφωνα με το ίδιο εκπρόσωπο «η ξαφνική ανάπτυξη» του αμερικανικού πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου Carl Vinson και της ναυτικής μοίρας που το συνοδεύει στα ανοιχτά της Κορεατικής Χερσονήσου αποδεικνύει ότι οι «ριψοκίνδυνες κινήσεις της Ουάσιγκτον για την εισβολή στη Βόρεια Κορέα βρίσκονται σε σοβαρό στάδιο υλοποίησης,» μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας.

«Εάν οι ΗΠΑ τολμήσουν να προχωρήσουν στην ανάληψη στρατιωτικής δράσης, υπό το πρόσχημα μιας “προληπτικής επίθεσης” αλλά και “της αλλαγής ηγεσίας” τότε, η Βόρεια Κορέα είναι έτοιμη ν' αντιδράσει κατά οποιασδήποτε πολεμικής ενέργειας» δήλωσε ο ίδιος εκπρόσωπος.

Ο αμερικανικός βομβαρδισμός με πυραύλους Τόμαχοκ σε αεροπορική βάση στη Συρία εκλαμβάνεται ως προειδοποίηση προς τον Κιμ Γιονγκ Ουν, από τη στιγμή μάλιστα που ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι η Ουάσιγκτον είναι αποφασισμένη να δράσει μονομερώς εφόσον η Κίνα δεν ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στο γείτονά της να διακόψει τα πυρηνικά και πυραυλικά του προγράμματα.

Η Βόρεια Κορέα αψήφισε γι’ άλλη μια φορά τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με άλλη μια δοκιμαστική εκτόξευση παραμονές της συνάντησης του Τραμπ με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ στη Φλόριντα την περασμένη εβδομάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: