24 Απριλίου, 2017

ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΠΡΟΣ ΗΠΑ

 

Συνεχίζεται η ένταση ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και τις ΗΠΑ. Η Βόρεια Κορέα επανέρχεται με νέες απειλές κατά των ΗΠΑ, που έχουν στείλει στρατιωτικά πλοία στην Κορεάτικη Χερσόνησο. "Θα σας βυθίσουμε με μόνο ένα χτύπημα"  διαμηνύει η κυβέρνηση του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Πηγή της κυβέρνησης ανέφερε στην εφημερίδα Rodong Sinmun ότι η Βόρεια Κορέα μπορεί με μόνο ένα χτύπημα να βυθίσει τα στρατιωτικά πλοία των ΗΠΑ που έχουν ως επικεφαλής το Carl Vinson. Τα πλοία αναμένεται να φτάσουν τις επόμενες μέρες, μετά από εντολή Τραμπ για να δείξει στην Βόρεια Κορέα ότι "τελειώνει η υπομονή του" σχετικά με της πυρηνικές φιλοδοξίας της Βόρειας Κορέας.

"Οι στρατιωτικές μας δυνάμεις είναι πανέτοιμες να βυθίσουν τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα με μόνο ένα χτύπημα", ανέφερε η πηγή και τόνισε πως η επίθεση αυτού που αποκαλούμε "βρωμερό ζώο" είναι "μία καλή ευκαιρία για να δείξουμε την στρατιωτική μας δύναμη". Η κρατική εφημερίδα Minju Joson υποστήριξε ότι τα χτυπήματα της Βόρειας Κορέας θα είναι τόσο δυνατά ώστε να μην φύγουν οι εχθροί και να μην ξαναγυρίσουν.

Νωρίτερα, οι Αρχές της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσαν ότι την Παρασκευή συνέλαβαν ακόμη έναν Αμερικανό πολίτη, τον τρίτο κατά σειρά.  Πρόκειται για έναν αμερικανο-κορεάτη καθηγητή του οποίου το επίθετο είναι Κιμ και ο οποίος συνελήφθη από τις αρχές της Βόρειας Κορέας στο αεροδρόμιο της Πιονγιάνγκ καθώς έφευγε από τη χώρα, δήλωσε στο πρακτορείο της Νότιας Κορέας, πηγή που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Ο Κιμ που είναι πρώην καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Επιστημής και Τεχνολογίας Γιανμπιάν, βρέθηκε στη Βόρεια Κορέα για να λάβει μέρος σε προγράμματα ανθρωπιστικής βοήθειας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Yonhap ήταν εκεί τουλάχιστον έναν μήνα πριν συλληφθεί και πήρε μέρος σε συζητήσεις για δραστηριότητες τέτοιου χαρακτήρα. Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρος ο λόγος για τον οποίο συνελήφθη.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά σύλληψη αμερικανού πολίτη την τελευταία περίοδο από τη Βόρεια Κορέα. Στη φυλακή καταδικασμένοι με βαριές ποινές για «υπονομευτικές πράξεις έναντι του κράτους» βρίσκονται ο φοιτητής Ότο Γουόρμπιερ καθώς και ο αμερικανοκορεάτης πάστορας Κιμ Ντονκ Τσουλ.

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει κάτι σχετικά με τη σύλληψη. Ο Αν Τσαν Ιλ, διευθυντής του Παγκόσμιου Κέντρου Ερευνών για τη Βόρεια Κορέα στη Σεούλ, είπε ότι η Πιόνγιανγκ «φαίνεται να επιχειρεί να χρησιμοποιήσει τον καθηγητή Κιμ ως διαπραγματευτικό πλεονέκτημα», την ώρα που κλιμακώνεται η ένταση με τις Ηνωμένες Πολιτείες.


Δημοσίευση σχολίου