20 Απριλίου, 2017

ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ Η ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ

 

Ο Πενς απογειώθηκε για το Τόκιο, από μία αμερικανική στρατιωτική βάση στα νότια της Σεούλ, έχοντας διαβεβαιώσει την ηγεσία της χώρας για τη σθεναρή συμμαχία αποφασιστικής σημασίας, μεταξύ των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας.

Παράλληλα, προειδοποίησε τη Βόρεια Κορέα, που έχει πραγματοποιήσει μια σειρά πυραυλικών και πυρηνικών δοκιμών, παραβιάζοντας τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ότι η “εποχή της στρατηγικής υπομονής” των ΗΠΑ έχει λήξει.

Η Βόρεια Κορέα έχει πολλές απειλήσει με καταστροφή την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, αλλά και τις ΗΠΑ, ενώ η Πιονγιάνγκ επιμένει στην επιθετική πολιτική που ασκεί, μετά και την αποτυχημένη πυραυλική εκτόξευση που πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Βόρειας Κορέας στον ΟΗΕ, Κιμ Ιν Ριόνγκ κατηγόρησε τις ΗΠΑ για τη δημιουργία “μιας κατάστασης κατά την οποία μία πυρηνική σύγκρουση μπορεί να ξεσπάσει οποιαδήποτε στιγμή” τονίζοντας ότι η επόμενη πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας θα γίνει “σε χρόνο και τόπο, που θα αποφασιστούν από την βορειοκορεατική ηγεσία.”

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, Χαν Σονγκ-Ριόλ δήλωσε στο BBC ότι οι δοκιμαστικές εκτοξεύσεις πυραύλων θα εξακολουθήσουν να γίνονται “σε εβδομαδιαία, μηνιαία, αλλά και ετήσια βάση.”

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Χουάνγκ Γκιο-αν δήλωσε στη διάρκεια σημερινής κυβερνητικής σύσκεψης ότι η Σεούλ θα ενισχύσει τις σχέσεις της με την Ουάσιγκτον, ενώ μπορεί να συνεργαστεί στενά με το Πεκίνο, προκειμένου ν' αντιμετωπίσει επιτυχώς την απειλή της Βόρειας Κορέας. “Πρέπει να μείνουμε όρθιοι και να υπερασπίσουμε τη χώρας μας και το λαό μας,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χουάνγκ.

Πυρηνικές προειδοποιήσεις. Η Βόρεια Κορέα έχει προειδοποιήσει ότι θα εξαπολύσει προληπτικό πυρηνικό πλήγμα κατά των ΗΠΑ, στην περίπτωση που προκληθεί, τονίζοντας ότι έχει αναπτύξει διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο μεγάλης ακτίνας δράσης, ο μπορεί να πλήξει κεντρικές περιοχές των ΗΠΑ. 

Ωστόσο, τόσο αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης, όσο και ειδικοί στην πυραυλική τεχνολογία εκτιμούν ότι η Πιονγιάνγκ απέχει από την υιοθέτηση της απαραίτητης τεχνολογίας, που θα την καθιστούσε τεχνολογικά και πυραυλικά ικανή να εξαπολύσει πυρηνικό πλήγμα κατά της αμερικανικής ενδοχώρας.

Ο Πενς από την πλευρά του, δήλωσε χθες ότι κατά το τελευταίο δεκαπενθήμερο ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ έδειξε την αποφασιστικότητά του συστήνοντας στην Πιονγιάνγκ “να μην δοκιμάσει την αποφασιστικότητά του.

Ή την ισχύ πυρός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή της Κορεατικής Χερσονήσου.” Η αμερικανική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι η χρήση πολεμικών μέσων παραμένει ανοιχτή στην αντιμετώπιση της απειλής από τη Βόρεια Κορέα. 

Ωστόσο, με δεδομένο ότι μια τέτοια εξέλιξη θα είχε συνέπειες μαζικού πολεμικού πλήγματος και μεγάλο αριθμό απωλειών για τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, Αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι το ουσιαστικό πεδίο ενδιαφέροντος για την Ουάσιγκτον, παραμένει η επιβολή σκληρότερων οικονομικών και εμπορικών κυρώσεων.

Όταν ρωτήθηκε χθες σχετικά ο Τραμπ από το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News Channel, δήλωσε ότι δε θέλει να “τηλεγραφήσει” τα σχέδια του, όπως έπραττε η προηγούμενη αμερικανική κυβέρνηση.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης στην Ουάσιγκτον, δηλώνουν ότι οι νέες κυρώσεις είναι ενδεχόμενο να περιλαμβάνουν την εφαρμογή πετρελαϊκού εμπάργκο, μία διεθνή απαγόρευση πτήσεων για τον κρατικό αερομεταφορέα της Βόρειας Κορέας, τη διεξαγωγή ελέγχων στα εμπορικά της πλοία, αλλά και την επιβολή κυρώσεων στις κινεζικές τράπεζες που συνεργάζονται με το καθεστώς της Πιονγιάνγκ.

Παράλληλα, τονίζουν ότι στην επιτυχία της εφαρμογής νέων σκληρότερων κυρώσεων, είναι καθοριστικός ο ρόλος που μπορεί να έχει η Κίνα. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ δήλωσε ότι η Κίνα έχει κάνει μερικά “σημαντικά βήματα” παρά το γεγονός ότι παραμένει ν' αποδειχτεί πόσο αποτελεσματικά θα είναι στην κλιμάκωση των κυρώσεων.

Η ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕ
ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ!
Ενώ οι εντάσεις μεταξύ Βόρειας Κορέας και Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κλιμακώνονται, δόθηκε στη δημοσιότητα ένα ανατριχιαστικό βίντεο προσομοίωσης βομβαρδισμού αμερικανικής πόλης από τη Βόρεια Κορέα.

Στο ανατριχιαστικό βίντεο προσομοίωσης του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου φαίνεται μια πυρηνική βόμβα να χτυπά αμερικανική πόλη, με ένα τεράστιο σύννεφο να σηκώνεται στον ουρανό.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν χρησιμοποίησε το φεστιβάλ "Day of the Sun", που σηματοδοτεί τα γενέθλια του παππού του και του ιδρυτή της χώρας Kim Il-Sung, για να αναδείξει τη δύναμη του στρατού της Βόρειας Κορέας.

Φαίνεται να πρόκειται για διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο που αφανίζει μια απροσδιόριστη αμερικανική πόλη, ενώ λίγο αργότερα τυλίγεται στις φλόγες μια αμερικανική σημαία. Και όλα αυτά υπό τους ήχους της χορωδίας Korean State Merited Chorus!

Η χορωδία παρουσίασε ένα νέο τραγούδι για τους πυραύλους της χώρας, αναφέροντας στους στίχους πως οι περήφανοι πύραυλοί τους πετούν τόσο γρήγορα και αμφισβητούν τον ιμπεριαλισμό.


Δημοσίευση σχολίου