29 Απριλίου, 2017

Ο ΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΤΟΣ Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΕΕΣ ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΤΟΥ!

 

Ο αλειτούργητος Υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης και οι συν αυτώ συντρόφοι του έχουν ξεχάσει μάλλον  ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος είναι θρησκευτικός ηγέτης και όχι μέλος κάποιας εθνικιστικής οργάνωσης.

Ο Αρχιεπίσκοπος θα έπρεπε να γνωρίζει ο Π. Σκουρλέτης πως δεν  ψελλίζει και δεν ξεχνά γι΄ αυτό και τα λέει φωναχτά όταν πρέπει όπως έχει πει μεταξύ άλλων ότι: Η Εκκλησία είναι θεσμός και, άσχετα αν πιστεύει ή δεν πιστεύει κανείς, ως θεσμός οφείλει να φροντίζει για τη συνοχή της κοινωνίας.

Και όταν λέμε κοινωνία εννοούμε όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, θρησκεύματος και ιδεολογίας που κατοικούν σε μια επικράτεια μια συγκεκριμένη στιγμή. 

Δια τούτο θα πρέπει να προσέχει ο Π. Σκουρλέτης όσο είναι Υπουργός το τι λέει όταν ομιλεί για το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου σε κομματικές συναθροίσεις του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα όπως την Τετάρτη που μας πέρασε στο Μαρούσι.

Μπορεί ο πρωθυπουργός, στην τελευταία συνέντευξή του στον τηλεοπτικό Antenna, να έκανε φιλότιμες προσπάθειες για να κλείσει τα ρήγματα, στην έτσι κι αλλιώς πολυβασανισμένη σχέση ΣΥΡΙΖΑ-Εκκλησίας, μετά τον καυγά για το Άγιο Φως, αλλά φαίνεται ότι λογάριαζε χωρίς τον Σκουρλέτη.

Ο υπουργός Εσωτερικών δύο ημέρες μετά το «ας κάνουμε τον σταυρό μας ως θρησκευόμενοι άνθρωποι» που είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αρχιεπίσκοπο.

Χρησιμοποιώντας ως αφορμή τη συνάντηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας, ο Πάνος Σκουρλέτης έστρεψε τα πυρά του προς τον Μακαριώτατο πληγώνοντας καίρια τις σχέσεις του κόμματός του, αλλά και της κυβέρνησης με την εκκλησία.

Στο πλαίσιο εκδήλωσης λοιπόν του ΣΥΡΙΖΑ στο Μαρούσι, ο Π. Σκουρλέτης δήλωσε: «νομίζω ότι δεν εξυπηρετεί την ίδια την εκκλησία, δεν δείχνει σεβασμό προς την ίδια τη χριστιανική κοινότητα, να φλερτάρει η ηγεσία της με έναν άλλο ρόλο που θα θέλει να επηρεάζει τα πολιτικά πράγματα της χώρας».

Συνέχισε μάλιστα ακάθεκτος για να προσθέσει: «Έχω διαπιστώσει, - δικιά μου εκτίμηση, να μου τη χρεώσετε -, ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχουν δυνάμεις μέσα από την εκκλησία που θέλουν να συντονίσουν τη στάση τους με τις επιδιώξεις της ίδιας της ΝΔ».

Σε ρόλο «κομάντος αυτοκτονίας» ο Πάνος Σκουρλέτης κτύπησε και με τρίτη δηλητηριώδη αναφορά, λέγοντας:«Μού έκανε εντύπωση, πρόσθεσε ο Πάνος Σκουρλέτης, πως όταν βγαίνουν μισαλλόδοξα κηρύγματα όπως του Αμβρόσιου πριν από λίγες ημέρες, διχαστικά κηρύγματα που μας γυρίζουν σε άλλες εποχές. Ο επικεφαλής της ελληνικής εκκλησίας αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν βρίσκει να πει τίποτα». 

Δεν παρέλειψε μάλιστα να ειρωνευτεί τον προκαθήμενο της ελλαδικής εκκλησίας σχολιάζοντας σκωπτικά τις δηλώσεις του για τον ΕΝΦΙΑ:«…ο κ. Ιερώνυμος κάτι ψέλλισε, σε σχέση με τον ΕΝΦΙΑ που δεν πρέπει να πληρώνει η εκκλησία για τα ακίνητά της». Η επίθεση Σκουρλέτη πάγωσε το Μέγαρο Μαξίμου το οποίο περίεργα δεν αντιδρά  για την …φωτιά που άναψε.

Άμεση και σε οξύ τόνο ήταν η αντίδραση της Αρχιεπισκοπής

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχιεπισκόπου 
κ. Χάρης Κονιδάρης αναφέρεται: 

«Ο κύριος Σκουρλέτης δε διστάζει να μετέλθει κάθε ψεύδος σχετικά με το ρόλο της Εκκλησίας. Ας μην έχει άγχος ο κύριος Σκουρλέτης.

Η ύβρις και η ασέβεια κατά της Εκκλησίας και του Αρχιεπισκόπου εξασφαλίζουν πιστοποιητικό αριστείας από τους δασκάλους του, της αντικληρικαλιστικικής αριστεροφροσύνης.

Την ώρα που η Εκκλησία υπηρετεί την κοινωνία και ενώνει, όπως πάντα έκανε και πάντα θα κάνει, όλους τους Έλληνες, ο κύριος Σκουρλέτης δε διστάζει να μετέλθει κάθε ψεύδος σχετικά με το ρόλο της, μπροστά στην αγωνία του να διατηρήσει αδιατάρακτο το φλερτ με το μικροκομματικό του ακροατήριο».

Πάντως η σχέση ΣΥΡΙΖΑ-Εκκλησίας έχει περάσει από σαράντα κύματα. Ο Αλέξης Τσίπρας ως αρχηγός  της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δήλωνε “άθεος”. Αλλά λίγο αργότερα, στις 14 Αυγούστου 2014, όταν συνειδητοποιούσε την ζημιά, επισκεπτόταν, το Άγιον Όρος, , παραμονή της γιορτής της Μεγαλόχαρης.

Μια επίσκεψη για την οποία ο Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε τότε πολύ κριτική. Μάλιστα είχε προκαλέσει αίσθηση το γεγονός ότι ο κατά δήλωση του «άθεος» είχε ζητήσει να μείνει μόνος του με την εικόνα του Άξιον Εστί!

Η συνέχεια είναι γνωστή. Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση μαζί με τους θρησκευόμενους ΑΝ.ΕΛΛ. Ακολούθησε ο πόλεμος του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη ο οποίος με κάθε αφορμή επιτίθετο στην Εκκλησία.

Για να φτάσουμε στην περιβόητη συνάντηση Αρχιεπισκόπου-Τσίπρα-Καμένου, παρουσία του Φίλη, στο Μαξίμου, όταν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ με δάκρυα στα μάτια ρωτούσε τον Αρχιεπίσκοπο αν θέλει να ρίξει την κυβέρνηση. Ο Μακαριώτατος όμως ως σώφρων του απάντησε με σοφία και απεφεύχθη το μπάχαλο.

Στον επόμενο ανασχηματισμό ο Νίκος Φίλης βρέθηκε εκτός κυβέρνησης διότι συνεπής στις ιδεολογικές του αρχές αρνήθηκε να παραλάβει άλλο υπουργείο όπως του ζήτησε τότε ο πρωθυπουργός.

Πρόσφατα ο Αλέξης Τσίπρας σε μια ακόμη προσπάθεια να καλοπιάσει το θρησκευόμενο κομμάτι των ψηφοφόρων επισκέφθηκε δύο φορές τον Πανάγιο Τάφο, μέσα σε λίγες ημέρες.

Όμως και πάλι  οι σύντροφοι του χάλασαν την θρησκευτική ντρίπλα του πρωθυπουργού ξεκινώντας από τηλεοράσεως καυγά για το πώς και αν ανάβει μόνο του το Άγιο Φως και αν είναι θαύμα ή ψευτοθαύμα. Υπήρξε νέα παρέμβαση ΑΝΕΛ και  η κυβέρνηση  έστρωσε τελικώς το κόκκινο χαλί και υποδέχθηκε με τιμές αρχηγού κράτους το Άγιον Φως.

Ενώ ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να κάνει Ανάσταση στην Κέρκυρα με την σύντροφό του Μπέτυ Μπαζιάνα στην εξέδρα των επισήμων μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες με την Αναστάσιμη λαμπάδα αναμμένη για να φτάσει το θρησκευτικό του προφίλ σε κάθε γωνία της ελληνικής επικράτειας,  όπως εκείνα τα Θεοφάνεια με το περιστέρι στον Πειραιά.

Εν κατακλείδι θα πρέπει οι άθεοι του ΣΥΡΙΖΑ να πράξουν κάποια στιγμή το καιρός του σιγάν και καιρός του λαλείν και να παραδειγματιστούν από τον εγκαταλείποντα αυτούς παλιό τους σύντροφο Μανώλη Γλέζο.

 Π.ΒΟΙΩΤΟΣ
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: