12 Απριλίου, 2017

"ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΩ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ ΤΩΝ ΓΚΙΑΟΥΡΗΔΩΝ" ΛΕΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Λίγες μέρες πριν από το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν, επέλεξε… όλως τυχαίως να "θυμηθεί" ξανά τη νύχτα της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία και της υποτιθέμενης απόπειρας δολοφονία του ενώ βρισκόταν σε ξενοδοχείο της Μαρμαρίδας. Και φυσικά, να βάλει στο κάδρο την… "αιώνια αντίπαλο" Ελλάδα.

Και φρόντισε να το κάνει σε κοινή εκπομπή τριών τουρκικών καναλιών, του ATV, A Haber, A News, για να είναι σίγουρος πως θα τον ακούσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι ψηφοφόροι. Αυτός είναι άλλωστε ο στόχος του, να δείξει πόσο αγαπάει τη χώρα του και πόσο καλό θα της κάνει αν κερδίσει το δημοψήφισμα και συγκεντρώσει στον απόλυτο έλεγχό του όλες τις εξουσίες.

Θυμήθηκε λοιπόν έναν διάλογο που είχε με τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου όπου βρισκόταν το βράδυ της 15ης Ιουλίου όταν έγινε η απόπειρα πραξικοπήματος, για την οποία κατηγορεί τον Φετουλάχ Γκιουλέν. Σύμφωνα με τον Ερντογάν, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου που είχε προτείνει, τότε, να τον φυγαδεύσει στα ελληνικά νησιά για τον…σώσει από τους επίδοξους δολοφόνους του.

Αλλά ο Ερντογάν δεν ήθελε να φύγει από την Τουρκία. Και κυρίως, δεν ήθελε να γίνει δραπέτης και ιδίως στην Ελλάδα, τη χώρα τον… "απίστων" (σ.σ. αυτό σημαίνει γκιαούρης). Απάντησε λοιπόν στον ξενοδόχο, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία: «Σερκάν, εγώ θέλω να πεθάνω στα χώματα της πατρίδας μου, δεν θα πάω σε εδάφη γκιαούρηδων για να ζήσω εκεί μια ζωή ως αιχμάλωτος».
 


Δημοσίευση σχολίου