26 Απριλίου, 2017

ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

 

Φιρί φιρί το πάει η Άγκυρα για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο. Σήμερα, οι Τούρκοι προχώρησαν σε σειρά παραβιάσεων σε απάντηση για την άρνηση της Ελληνικής δικαιοσύνης να εκδώσει τους Τούρκους πρώην αξιωματικούς που κατηγορούνται για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα της Τουρκίας. Οι παραβιάσεις σήμερα έχουν ξεπεράσει τις 70(!).

Όμως μια παραβίαση από αυτές παραλίγο να αποβεί μοιραία, καθώς το μεσημέρι δύο Τουρκικά σκάφη έφτασαν 1 ναυτικό μίλι από τις βραχονησίδες του συμπλέγματος των Οινουσσών.

Στην περιοχή βρισκόντουσαν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις καθώς υπήρχε προγραμματισμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα για ομάδες κομάντος. Ευτυχώς, το Ελληνικό λιμενικό κινήθηκε γρήγορα και οι Τούρκοι αποχώρησαν από τα Ελληνικά ύδατα χωρίς να υπάρξει περαιτέρω ένταση.

Πάντως, η κατάσταση στα εναέρια και θαλάσσια σύνορα Ελλάδος-Τουρκίας και η Τουρκική προκλητικότητα θα απασχολείσαι την αυριανή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, ενώ ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων αποφάσισε να ακυρώσει προγραμματισμένα ταξίδια του στη Γερμανία ώστε να βρίσκεται εδώ για λόγους ασφαλείας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: