29 Απριλίου, 2017

ΒΑΡΥ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΟ ΚΥΣΕΑ

 

«Ζεσταίνουν» τις μηχανές τους οι Τούρκοι ενόψει καταιγιστικών εξελίξεων στο Αιγαίο με συνεχείς αποβατικές ασκήσεις προετοιμάζοντας το έδαφος για την υλοποίηση στρατιωτικής «επιθετικής ενέργειας».

Στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ σήμερα τα στόματα ήταν ερμητικά κλειστά ενώ το κλίμα ήταν αρκετά βαρύ.Όλοι πλέον έχουν αντιληφθεί τις ιστορικές τους ευθύνες.

Νέα αποβατική τουρκική άσκηση έλαβε χώρα, η τρίτη κατά σειρά σε παρά πολύ μικρό σχετικά διάστημα  στο γνωστό κόλπο του Doğanbey απέναντι από το Πυθαγόρειο της Σάμου , προδικάζοντας με σαφή τρόπο τις προθέσεις του Ερντογάν να «κτυπήσει» μέσα στο θερμότερο καλοκαίρι μετά το 1974.

Η αμφίβια ναυτική ομάδα της τακτικής διοίκησης Αιγαίου του τουρκικού πολεμικού ναυτικού διεξήγαγε την αποβατική άσκηση με την επωνυμία  «Bulend Erdem» μεταξύ 17 έως 20 Απριλίου  2017 με τη συμμετοχή συνολικά 16 πολεμικών πλοίων αεροσκαφών και δυνάμεων πάνοπλων πεζοναυτών .

Έγινε χρήση όλων των όπλων και εκτελέστηκαν σενάρια πολεμικής εκπαίδευσης, ημέρας / νύχτας από τα παράκτια πλοία. Οι Τούρκοι αποδεικνύουν ότι διαθέτουν συγκεκριμένο πλάνο και κλιμακώνουν βαθμηδόν τις κινήσεις τους, μέχρι να κάνουν «γιουρούσι» σε κάποιο νησί μας.

Η  ελληνική στρατιωτική ηγεσία με πλήρη νηφαλιότητα και επαγγελματισμό έχει δώσει «τις κατάλληλες οδηγίες» σε όλα τα τοπικά στρατιωτικά κλιμάκια μέχρι τις δυνάμεις των καταδρομών οι οποίες θα  συνδράμουν αποφασιστικά με την παρουσία τους στα παρακείμενα νησιά,  στα οποία  «έχουν μετακινηθεί» με όλα τα μέσα τους για να είναι έτοιμες να επέμβουν.

Έλληνες καταδρομείς έχουν αναπτυχθεί  σε συγκεκριμένες περιοχές  στο Αιγαίο και έχουν λάβει συγκεκριμένες εντολές επέμβασης εφόσον απαιτηθεί, και για αυτό υπάρχει καμιά αμφιβολία.

Σε συνδυασμό όμως με την πρόσφατη δημιουργία μοίρας μη επανδρωμένων αεροχημάτων UCAS  Bayraktar TB-2 που αναπτύχθηκαν από την εταιρεία kastro-Bayraktar,  στην  αεροπορική βάση στο Ελαζίγκ στην ανατολική Τουρκία οπλισμένα, οι Τούρκοι έχουν την εναλλακτική χρήση αυτών των αεροχημάτων σε οποιαδήποτε νησί επιλέξουν να κτυπήσουν.

Η αμυντική τοπική  βιομηχανία της Τουρκίας αναπτύσσει επίσης το  BSI-101  το οποίο είναι σύστημα SIGINT (Signal Intelligence), για το εν λόγω drone προκειμένου μπλοκάρει τις επικοινωνίες στο Αιγαίο. 

Η ουσία όμως είναι,  και αυτό θα πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητό, ότι το «σχέδιο» κατάληψης μικρονήσου ή μεγάλης βραχονησίδας από την Τουρκία είναι ήδη σε εξέλιξη. Το μεγάλο παιχνίδι αφορά τους αγωγούς και τα ενεργειακά αποθέματα στο Αιγαίο για τα οποία ερίζουν οι ΗΠΑ και φυσικά με προκλητικό τρόπο και η Τουρκία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: