26 Απριλίου, 2017

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΣΡΑΗΛ-ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

 

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanayu ακύρωσε τις συνομιλίες που επρόκειτο να έχει σήμερα με τον γερμανό υπουργό Εξωτερικών Sigmar Gabriel, που επισκέπτεται το Ισραήλ, λόγω της πρόθεσης που εξέφρασε ο Gabriel να συναντηθεί με μια ισραηλινή ΜΚΟ που επικρίνει τη μεταχείριση που επιφυλάσσει το Ισραήλ στους Παλαιστινίους, δήλωσε εκπρόσωπος του Netanayu.

«Η συνάντηση ματαιώνεται», δήλωσε ο εκπρόσωπος, Νταβίντ Κέγες. Νωρίτερα, το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, η ιστοσελίδα της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung και άλλα ΜΜΕ ανέφεραν πως ο Netanayu είχε ακυρώσει τις συνομιλίες, μια κίνηση που θα ήταν «λυπηρή», όπως είχε δηλώσει πρωτύτερα ο Gabriel.

Ισραηλινά ΜΜΕ ανέφεραν πως ο Gabriel πρόκειται να συναντηθεί με την οργάνωση «Σπάζοντας τη σιωπή», η οποία συγκεντρώνει μαρτυρίες από ισραηλινούς βετεράνους για τον τρόπο με τον οποίο ο στρατός μεταχειρίζεται τους Παλαιστινίους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών πρόκειται επίσης να συναντηθεί με εκπροσώπους της B' Tselem που τεκμηριώνει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη. Και οι δύο ΜΚΟ θεωρούνται μαύρα πρόβατα από την ισραηλινή κυβέρνηση.
 


Δημοσίευση σχολίου