24 Απριλίου, 2017

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗ ΔΥΣΗ

 

Νέες δηλώσεις κατά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και της Δύσεως γενικότερα έκανε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Δύση τον αποκαλεί δικτάτορα επειδή μιλάει κατά των τυράννων, οι οποίοι κάνουν συνεχείς πολέμους στον μουσουλμανικό κόσμο, του οποίου θέλει να εμφανίζεται ως προστάτης του.

Μάλιστα καταλήγει προειδοποιώντας τη Δύση για ένωση του Μουσουλμανικού κόσμου εναντίον της, και εναντίον όσων την στηρίζουν. Ο Ερντογάν σε ομιλία του για την επέτειο γεννήσεως του Προφήτου Μωάμεθ, δήλωσε «Πώς μπορεί κάποιος που δεν ακούει τις φωνές εκατομμυρίων μουσουλμάνων παιδιών που έχουν σκοτωθεί στη Συρία να θεωρεί τον εαυτό του ακόλουθο του Προφήτη;».

Ο "σουλτάνος" συνέχισε λέγοντας «Πρέπει να έχετε δει τον πατέρα που κρατούσε τα άψυχα δίδυμα παιδιά του μετά τη χημική επίθεση (στη Συρία). Πόσο καιρό αυτοί οι κακοποιοί θα συνεχίζουν τις σκληρότητες χωρίς να πληρώσουν το τίμημα; [...] Με αποκαλούν δικτάτορα. Αφήστε να τους πω. Θα συνεχίσουμε να εκφράζουμε τις φωνές μας εναντίον τους. Επειδή ο προφήτης μας λέει ότι για τη σκληρότητα απάντηση είναι η σκληρότητα».

Αναφερόμενος στο μήνυμα του προφήτου Μωάμεθ για τη μουσουλμανική αλληλεγγύη, συνέχισε λέγοντας: «Αν βλέπετε αδικία, να το διορθώσετε με το χέρι σας. Εάν η ισχύς σας δεν είναι επαρκής, προειδοποιήστε με τη γλώσσα σας. Αν η εξουσία σας είναι ανεπαρκής, αποκλείστε τους με την καρδιά σας. [...]

Εάν πιστεύουμε ότι είμαστε πολύτιμοι μεταξύ των ανθρώπων, τότε πρέπει να κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο. Πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας σύμφωνα με αυτό. Πόσο καιρό απλώς θα παρακολουθούμε;» και κατέληξε προειδοποιώντας την Δύση ότι «Θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε όλα αυτά τα λάθη που βλέπουμε με τα χέρια μας, και σε μέρη που δεν μπορούμε να φτάσουμε, με τη γλώσσα μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια: