28 Απριλίου, 2017

ΝΕΑ ΚΟΝΤΡΑ ΜΑΚΡΟΝ ΜΕ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΜΜΕ

 

Για σκόπιμη άρνηση χορήγησης διαπίστευσης σε δημοσιογράφους των ρωσικών κρατικών μέσων RT και Sputnik κατηγόρησε το επιτελείο του κεντρώου υποψηφίου προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα.

«Το σημειώσαμε και θεωρούμε σκανδαλώδη την απόφαση του επιτελείου του Γάλλου προεδρικού υποψήφιου Μακρόν να αρνηθεί τη χορήγηση διαπίστευσης σε ρωσικά μέσα, ειδικά στο Sputnik, το Russia Today και την υπηρεσία βίντεο Ruptly», ανέφερε η εκπρόσωπος.

Η γραμματέας Τύπου της εκστρατείας του Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους των συγκεκριμένων μέσων ενημέρωσης, τα οποία συνδέονται στενά με το Κρεμλίνο, απέφυγε να απαντήσει στο αίτημά τους για διαπίστευση ώστε να εισέλθουν στο κτήριο όπου εδρεύει η καμπάνια του υποψήφιου προέδρου της Γαλλίας, ενώ στη συνέχεια επικαλέστηκε φόρτο εργασίας.

Η Μαρία Ζαχάροβα ανέφερε ότι, κατά τη Ρωσία, η συγκεκριμένη στάση είναι μεροληπτική και ότι ανάλογα εμπόδια δεν υπήρξαν για κανένα άλλο διεθνές μέσο.Έκανε ακόμη λόγο για «συνέχεια του κλίματος αβάσιμων κατηγοριών» από το επιτελείο του κ. Μακρόν κατά της Ρωσίας.

Η καμπάνια του κεντρώου - σοσιαλφιλελεύθερου υποψηφίου έχει δεχθεί από τον Ιανουάριο σειρά διαδικτυακών επιθέσεων, κάποιες εκ των οποίων έχουν αποδοθεί, με βάση εκθέσης ειδικών, σε Ρώσους χάκερ.
 


Δημοσίευση σχολίου