05 Απριλίου, 2017

ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΝΔ

 

Συνολική επίθεση σε όλα τα μέτωπα της καθημερινότητας, με αιχμή τον περιβόητο νόμο Παρασκευόπουλου, ο οποίος έχει ερεθίσει τα πολιτικά ανακλαστικά της Νέας Δημοκρατίας, μετά και από το αδιανόητο φιάσκο με τους ληστές στο Π. Φάληρο.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει ήδη φέρει στο προσκήνιο με ερώτησή του στη Βουλή προς τον Αλέξη Τσίπρα , θέματα της Ασφάλειας του Πολίτη και της εγκληματικότητας για τα οποία ο πρωθυπουργός είχε εμφανιστεί ...εξαιρετικά ικανοποιημένος από τις επιδόσεις της ΕΛΑΣ.  

Σημειωτέον, ότι μετά την ιλαροτραγωδία με τη ληστεία στο Π.Φάληρο ( της οποίας οι ένοπλοι διαρρήκτες είχαν κάνει χρήση ευνοϊκών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου που τους επέτρεψαν να συνεχίζουν απρόσκοπτα την εγκληματική τους δραστηριότητα), ο υπουργός υπερασπίστηκε τον νόμο του, προκαλώντας τη μήνη του προέδρου της Ν.Δ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντέδρασε αστραπιαία, επαναλαμβάνοντας μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης τη δέσμευσή του για την κατάργηση του συγκεκριμένου νόμου.

"Αθώοι πολίτες πληρώνουν τις ιδεοληψίες του νόμου Παρασκευόπουλου, θα τον καταργήσουμε", έγραψε στο Twitter, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, φέρνοντας, παράλληλα, στο προσκήνιο βίντεο με παλαιότερες δηλώσεις του στην Βουλή, με τις οποίες κατηγορούσε τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης ότι η πρώτη ενέργεια ήταν "η ικανοποίηση των αιτημάτων των φυλακισμένων τρομοκρατών".

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών με αρμοδιότητα την προστασία του πολίτη, Μάξιμος Χαρακόπουλος διερωτήθηκε, από την πλευρά του: "Για πόσο ακόμη η ελληνική κοινωνία θα ζει με τον κίνδυνο της ανασφάλειας; Για πόσο ακόμη θα πληρώνει τις ιδεοληψίες αυτής της ανεκδιήγητης κυβέρνησης;".

Ανεβάζοντας κατακόρυφα τους τόνους της αποδόμησης της συγκυβέρνησης στα μείζονα ζητήματα της ασφάλειας των πολιτών, 32 βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούν, μέσα από ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, στοιχεία για τον αριθμό των αλλοδαπών κακοποιών που αποφυλακίστηκαν με το νόμο Παρασκευόπουλου, καθώς και πόσοι από αυτούς έχουν απελαθεί.

Παράλληλα, οι ερωτώντες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης Τσίπρα και Καμμένου να αιτιολογήσουν γιατί δεν έχει προχωρήσει η άμεση απέλαση όσων αλλοδαπών παραμένουν ακόμη στη χώρα μας, αν και αποφυλακίστηκαν.

Οι 32 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επικαλούμενοι δημοσιογραφικές πληροφορίες, επισημαίνουν ότι από την ημέρα εφαρμογής του περιβόητου νόμου Παρασκευόπουλου έχουν αποφυλακιστεί 150 "σκληροί αλλοδαποί κακοποιοί", πολλοί εκ των οποίων συνεχίζουν την κακοποιό δράση τους, με πρόσφατο το παράδειγμα της χθεσινής απόπειρας ένοπλης ληστείας στο Παλαιό Φάληρο.

Όπως, δε, σχολιάζουν δηκτικά στο κείμενο της ερώτησής τους, μόνο θυμηδία προκαλούν οι ισχυρισμοί του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, ότι "θα παραταθεί η ισχύς του νόμου Παρασκευόπουλου, γιατί παράγει αποτελέσματα και η κυβέρνηση παίρνει όλα τα μέτρα για τη θεσμική θωράκιση". 

Το τελευταίο διάστημα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δε χάνει ευκαιρία να στρέφει τα βέλη του κατά του Μεγάρου Μαξίμου και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και να χρησιμοποιεί τόνους ιδιαίτερης οξύτητας για τα ζητήματα της ασφάλειας των πολιτών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτέλεσε η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή στα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, φέρνοντας χαρακτηριστικά παραδείγματα από το "άβατο των Εξαρχείων" ή από τις περιοχές της Αττικής. 

Οι οποίες όπως τόνισε βρίσκονται στο έλεος της εγκληματικότητας, εγκάλεσε τους μαξιμινούς, αλλά και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα πως δημιουργούν με την ανοχή τους και την αβελτηρία τους να δώσουν καίριες λύσεις στη βαλτωμένη ατζέντα της δημόσιας ασφάλειας μία νέα γενιά τρομοκρατών.

"Η κατάσταση στη χώρα είναι εξαιρετικά σοβαρή. Για την παράταξη μας η ασφάλεια του πολίτη είναι πολύ σημαντική αξία…Η ασφάλεια των πολιτών είναι προϋπόθεση ευημερίας για τη χώρα. Η οργανωμένη πολιτεία έχει υποχρεώσει να προασπίζεται την ασφάλεια. Έχουμε περισσότερη βία και αυξημένη εγκληματικότητα.

Η κατάσταση γίνεται επικίνδυνη. Τους πρώτους έξι μήνες του 2016 είχαμε 11% περισσότερες ληστείες από το πρώτο εξάμηνο του 2015. Οι αριθμοί δεν επιδέχονται αμφισβήτηση. Βάλατε την εγκληματικότητα μέσα στην επικαιρότητα και μας γεμίσατε με σπασμένες εικόνες", είχε διαμηνύσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Στην οδό Πειραιώς κάνουν λόγο για ένα γενικευμένο κλίμα ανομία και εγκληματικότητας, το οποίο εξαπλώνεται. Μάλιστα, η ηγετική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν πως το όλο κλίμα της ανασφάλειας αποκτά χαρακτηριστικά καθημερινότητας και φέρνουν ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την περιοχή των Εξαρχείων.

"Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Ομάδες αναρχικών παρελαύνουν ένοπλοι. Πολίτες ξυλοκοπούνται. Κάτοικοι στερούνται τις υπηρεσίες των ΕΛΤΑ, καθώς ανεστάλη η λειτουργία του καταστήματος, λόγω επιθέσεων. Οι ληστείες είναι καθημερινό φαινόμενο. Και, βέβαια, τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ δέχονται κάθε τρεις και λίγο επιθέσεις. Πολεμικά όπλα χρησιμοποιούνται κατά αστυνομικών.

Η περιοχή έχει εξελιχθεί σε άβατο από τις αρχές. Οι κάτοικοι ζουν σε γκέτο και όλα αυτά γίνονται με την ανοχή της κυβέρνηση", είχε τονίσει, από το βήμα της Βουλής, ο κ. Μητσοτάκης, ενώ αίσθηση είχε προκαλέσει η αναφορά του, σύμφωνα με την οποία τακτική της ανοχής που ακολουθεί η κυβέρνηση έχει γίνει αιτία οι ποινικοί και οι τρομοκράτες να έχουν γίνει ένα.

"Η κατάσταση έχει ξεφύγει με τη δική σας ανοχή. Με την πολιτική της ανοχής που ακολουθείτε. Η χώρα έχει πληρώσει βαρύ φόρο και αφήνετε να μία νέα γενιά τρομοκρατών. Για δύο λόγους: Ο πρώτος είναι η ανικανότητα σας η γενική. Μειώσατε την παρουσία της αστυνομίας ελέω των δικών σας ιδεοληψιών. 

Η ομάδα "Δ" έχει καταργηθεί", είχε επισημάνει, από το βήμα της Ολομέλειας, ο κ. Μητσοτάκης, την ώρα που η Νέα Δημοκρατία έχει δεσμευθεί πως θα επανασυστήσει τη συγκεκριμένη ομάδα και θα προχωρήσει στην εφαρμογή όλων εκείνων των απαραίτητων ενεργειών, που θα επαναφέρουν το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες της χώρας. 

"Έχουν συμβεί πάρα πολλά περιστατικά, όπου απολυθέντες με τις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου Παρασκευόπουλου διέπραξαν εκ νέου εγκληματικές πράξεις, έχοντας αφεθεί ελεύθεροι. Αυτό μας υποχρεώνει να μην προσπερνάμε αδιάφοροι το ζήτημα ότι εγκληματίες καταδικασθέντες για εγκλήματα του ποινικού κώδικα είχαν μία "δεύτερη ευκαιρία" να ξαναβρούν το εγκληματικό τους παρελθόν.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια: