24 Απριλίου, 2017

ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ Η ΡΩΣΙΑ

 

Το μεγαλύτερο πυρηνικό υποβρύχιο στον κόσμο ετοιμάζεται να παραλάβει το Ρωσικό ναυτικό, το οποίο θα ξεπεράσει ακόμη και το θρυλικό Ρωσικό υποβρύχιο Typhoon που ήταν ο φόβος κι ο τρόμος του ΝΑΤΟ.

Το πυρηνικό υποβρύχιο Belgorod θα γίνει το μεγαλύτερο υποβρύχιο στο ρωσικό ναυτικό, ανέφερε η ρωσική εφημερίδα Izvestia. Το μέγεθός του θα ξεπεράσει το βαρύ πυρηνικό Typhoon, που είναι σήμερα το μεγαλύτερο πυρηνικό υποβρύχιο σύμφωνα με τα παγκόσμια ρεκόρ Guinness.

Το νέο υποβρύχιο έχει σχεδιαστεί για να διεξάγει ερευνητικές αποστολές. Θα μεταφέρει μη επανδρωμένα οχήματα βαθέων υδάτων, καθώς και ειδικό επιστημονικό εξοπλισμό. Θα ασχολείται με τη μελέτη του πυθμένα της ρωσικής Αρκτικής, την αναζήτηση ορυκτών σε μεγάλα βάθη και την υποβρύχια επικοινωνία.

Η αναβάθμιση του υποβρυχίου θα ολοκληρωθεί το 2018. Αναμένεται να έχει μήκος έως και 184 μέτρα. Αυτό είναι 11 μέτρα μεγαλύτερο από το μεγαλύτερο πυρηνικό υποβρύχιο της Ρωσίας, το Typhoon.

Το Belgorod είναι εξοπλισμένο με 20 εκτοξευτές των μεγαλύτερων βαλλιστικών πυραύλων RSM-52, εκ των οποίων το καθένα έχει 10 πυρηνικές κεφαλές. Υπάρχουν έξι σωλήνες τορπιλών στο τόξο του υποβρυχίου, οι οποίοι μπορούν να πυροδοτήσουν τορπίλες και υποβρύχια βλήματα υψηλής ταχύτητας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: