01 Απριλίου, 2017

ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ Η ΡΩΣΙΑ

 

Τι διαβεβαίωσε τον γενικό διευθυντή του υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Αλεξέι Μεσκόφ, κάνοντας λόγο για μέχρι σήμερα ξεκάθαρη θέση της Ρωσίας υπέρ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Την πλήρη στήριξη της Ρωσίας, ως μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και ως προς τις θέσεις της Κύπρου, επαναβεβαίωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας Αλεξέι Μεσκόφ, ο οποίος επισκέπτεται τη Λευκωσία.

Μιλώντας ύστερα από συνάντηση με τον γενικό διευθυντή του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρο Ζήνωνα, ο κ. Μεσκόφ είπε ότι η Μόσχα θα βρίσκεται στο πλευρό της Λευκωσίας όταν αυτό χρειαστεί.

Τόνισε ότι σε όλες τις περιπτώσεις η Ρωσία έχει ταχθεί υπέρ των ψηφισμάτων που εγκρίνονται στο Συμβούλιο Ασφαλείας για το Κυπριακό, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Ζήνων είπε ότι η Ρωσία αποτελεί σημαντικό παράγοντα στο Κυπριακό, καθώς και σε άλλα διεθνή ζητήματα. Νωρίτερα, ο κ. Μεσκόφ είχε γίνει δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και όπου και συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια: