01 Απριλίου, 2017

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΜΕΙΝΕ... ΑΦΩΝΟΣ

 

Αναβάλλονται οι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το Σαββατοκύριακο, στις επαρχίες Ερζουρούμ και Βαν, λόγω προβλήματος στο λαιμό.

Ο επικεφαλής του κυβερνητικού κόμματος Δικαιοσύνης στην επαρχία Βαν, Ζαχίρ Σογκάντα, ανακοίνωσε πως ο Γιλντιρίμ θα μιλήσει στην επαρχία, την 1η Απριλίου, αντί του Ερντογάν. 

«Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο πρωθυπουργός Μπιναλι Γιλντιρίμ είχαν προγραμματίσει να επισκεφθούν την Βαν την 1η Απριλίου.

Ωστόσο, επειδή ο πρόεδρος Ερντογάν πάσχει από ένα πρόβλημα στο λαιμό του, λόγω του έντονου ρυθμού εργασίας του, ακύρωσε το πρόγραμμά του προς το παρόν» αναφέρει η γραπτή κυβερνητική δήλωση.

«Φυσικά μπορεί να υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμα την τελευταία στιγμή. Αλλά, προς το παρόν, ο πρωθυπουργός Γιλντιρίμ θα μιλήσει στο κοινό στην επαρχία Βαν» προσθέτει η δήλωση. 

Ο Ερντογάν ακύρωσε επίσης το πρόγραμμά του στο Ερζερούμ για τις 31 Μαρτίου για τον ίδιο λόγο. Η συγκεκριμένη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 15 Απριλίου, μία ημέρα πριν το δημοψήφισμα για το αν η Τουρκία θα αλλάξει σε εκτελεστικό προεδρικό σύστημα. 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: