01 Απριλίου, 2017

ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΗΠΑ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥΤΙΝ...

 

Με δηλώσεις του χθες ο αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Rex Tillerson είπε πως το καθεστώς του Σύρου Προέδρου, Μπασάρ Αλ Άσαντ θα μπορούσε να αποφασιστεί από το συριακό λαό.

«Η τύχη του σύριου προέδρου Bachar el-Assad σε βάθος χρόνου θ΄αποφασιστεί από το συριακό λαό» δήλωσε ο Tillerson σε μια συνέντευξη τύπου στην Άγκυρα με τον ομόλογό του Mevlüt Cavusoglu.

Επίσης ανέφερε ότι «δεν υπάρχει χάσμα μεταξύ Τουρκίας ΗΠΑ στην αποφασιστικότητά τους να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος». Αυτό είπε απαντώντας στην ερώτηση σχετικά με το γεγονός ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το κουρδικό YPG στη Συρία που όμως η σύμμαχος στο ΝΑΤΟ η Τουρκία το βλέπει ως αντίπαλη δύναμη.

Κατά συνέπεια βλέπουμε προσχώρηση των ΗΠΑ στην πάγια θέση της Ρωσίας, γα το ζήτημα του Άσαντ και διαφορά πράξεων και δηλώσεων στο Κουρδικό ζήτημα.

Την ίδια στιγμή διήμερη επίσκεψη στη χώρα μας πραγματοποιεί ο διοικητής των Ναυτικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ, αντιναύαρχος Κλάιβ Τζόνστον, διοικητής της δύναμης SNMG2 που δραστηριοποιείται στο Αιγαίο για την επίβλεψη των προσφυγικών ροών.

Ο Τζόνστον είχε συνάντηση με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, συζήτησαν για τη δράση της SNMG2, ενώ, συναντήθηκε και με τον αντιναύαρχο Ιωάννη Παυλόπουλο στο Αρχηγείο Στόλου, όπου ενημερώθηκε για τις επιχειρήσεις.

Την ίδια ώρα, μια εξέλιξη έρχεται να βάλει φωτιά στο δυναμικό του Πολεμικού Ναυτικού καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΝ θα αποκτήσει δύο αντιτορπιλικά Arleigh Burke, τα USS Stout και USS Laboon, τα οποία θα αντικαταστήσουν τέσσερις παλαιές φρεγάτες τύπου «S».
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: