30 Απριλίου, 2017

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Συνεχίζεται η δυτική πολιτική της Ελλάδας, με πρόσχημα το δημόσιο συμφέρον και την εθνική ασφάλεια.  Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Οργανισμός Συνεργασίας για την Αμυντική Ασφάλεια, εξετάζεται η πώληση πέντε ελικοπτέρων μεταφοράς CH-47D Σινούκ από το Στρατό των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Ήδη, στο στάδιο της παράδοσης βρίσκονται άλλα δέκα ελικόπτερα που αγόρασε η Ελλάδα, ενώ, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται στη διαδικασία απόκτησης 70 ένοπλων ελικοπτέρων ελικόπτερα OH-58D Kiowa Warrior.

Να υπενθυμίσουμε ότι ναι μεν η χώρα μας επιβάλλεται να έχει άρτιο στρατιωτικό εξοπλισμό, καθώς οι προκλήσεις τόσο από πλευράς Τουρκίας όσο και Αλβανίας κλιμακώνονται μέρα με τη μέρα.  Ωστόσο, μη ξεχνάμε ότι ήδη η Ρωσία μας έχει κάνει καλύτερη πρόταση, η οποία, ωστόσο, δεν έχει εγκριθεί από τις ελληνικές αρχές...

Ο Ταγίπ Ερντογάν στο μεταξύ θα συναντηθεί με το Βλαντιμίρ Πούτιν, στο Σότσι, για να συζητήσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Ιδιαίτερη σημασία έχει η πώληση των S-400 στη γειτονική χώρα, κάτι που διακαώς επιθυμούν οι Τούρκοι. Στην παρούσα φάση βρίσκονται στο στάδιο της διαπραγμάτευσης της τιμής του πυραυλικού συστήματος.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε αυτό που είχε πει ο Τσαβούσογλου: "Συνεχίζουμε τις συνομιλίες σε όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τους S-400, συμπεριλαμβανομένης και της τιμής και της από κοινού κατασκευής" (28-4-2017). 

Την είδηση επιβεβαιώνει εμμέσως πλην σαφώς και ο Εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, λέγοντας πως είναι δυνατόν οι συζητήσεις για τους S-400 να είναι μέρος της ατζέντας κατά την συνάντηση των δύο ηγετών την ερχόμενη εβδομάδα.

To δυστυχές για την ελληνική πλευρά είναι πως ο Πούτιν μας είχε προτείνει να μας δώσει S-400 και μάλιστα σε εξαιρετικές τιμές. Η Ελλάδα όμως από την άλλη επέμεινε στη Δυτικόδουλη στάση της. 

Και όχι μόνο συνεχίσαμε να υπηρετούμε το εμπάργκο κατά της Ρωσίας αλλά και συμμετείχαμε σε ΝΑΤΟικές ασκήσεις κατά της Ρωσίας και φυσικά δώσαμε τη Σούδα στους Αμερικανούς για να χτυπήσουν Συρία. Καμία διπλωματία, κανένας ελιγμός… 


Δεν υπάρχουν σχόλια: