26 Απριλίου, 2017

ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

 

Την πολιτική των ΗΠΑ απέναντι στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για το θέμα της Ελλάδας θα αποκαλύψει τις επόμενες ημέρες ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τράμπ, όπως προανήγγειλε ο ίδιος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας σε συνάντηση με συντηρητικούς δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με το newsmax.com, αντέδρασε με χαρακτηριστικό τρόπο όταν κάποιος ανέφερε στη συζήτηση το ελληνικό ζήτημα.

«Ελλάδα! Είναι σε τόσο απαίσια κατάσταση εκεί. Είναι φρικτό» σχολίασε και απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο που του έκανε την ερώτηση είπε: «Είσαι Έλληνας;».

Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα σημειώνει πως το ελληνικό χρέος είναι τώρα στα 323 δισ. ευρώ, θυμίζοντας ότι το ΔΝΤ, μαζί με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωζώνη είναι ένα από τα μέλη της τρόικας - οι τρεις πιστωτές που χορήγησαν δάνεια για να διατηρήσουν την ελληνική οικονομία στη ζωή, από το 2010.

Ο Τραμπ ρωτήθηκε και για την στάση που θα κρατήσει σε σχέση με το ΔΝΤ. Παρόλο που δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες, ο Τραμπ σημείωσε ότι πιθανότατα θα υποστήριζε να διατηρήσει το τρέχον επίπεδο χρηματοδότησης των ΗΠΑ για το ΔΝΤ αντί να ζητήσει από το Κογκρέσο να το ακυρώσει. «Θα έχουμε κάτι στο ΔΝΤ σε λίγες μέρες» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ερώτηση του Newsmax.

Τσακαλώτος: Να μην διαιωνίζεται το θέμα του χρέους.Στο newsmax.com μίλησε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Είναι σημαντικό το ΔΝΤ και οι πιστωτές να επιτύχουν έναν αξιόλογο συμβιβασμό που να διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους», είπε ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: «Περιμένουμε να δούμε τι σκέφτεται η νέα κυβέρνηση στις ΗΠΑ. Δεν θέλουμε να διαιωνίζεται αυτό».

 


Δημοσίευση σχολίου