27 Απριλίου, 2017

ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΣΥΡΙΑ ΟΙ ΣΥΡΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Οι εικονιζόμενοι ένστολοι με τους μπλε μπερέδες είναι Σύροι ταγματασφαλίτες μισθοφόροι του Ερντογάν που παριστάνουν την «Αστυνομία» στα συριακά εδάφη που κατέλαβε η Τουρκία στη βορειοδυτική Συρία.

Η τουρκική κυβέρνηση στρατολόγησε Σύρους πολίτες μεταξύ των ενόπλων Τουρκμένων (τουρκική φυλή στη βορειοδυτική Συρία) και μεταξύ των απελπισμένων προσφύγων που κατέφυγαν στην Τουρκία και σχημάτισε από αυτούς μια υποτιθέμενη «αστυνομική» δύναμη για να «φυλάνε» τα εδάφη που κατέλαβε στη βορειοδυτική Συρία με την επιχείριση «Ασπίδα του Ευφράτη».

Αυτή η «αστυνομική» δύναμη είναι σαν τα Τάγματα Ασφαλείας, που είχαν συγκροτήσει οι Γερμανοί κατακτητές από Έλληνες δοσίλογους, κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, στα κατεχόμενα ελληνικά εδάφη.

Οι Σύροι ταγματασφαλίτες, ας τους λέμε έτσι για να συνεννοούμαστε, είναι μισθοφόροι του τουρκικού καθεστώτος, εκπαιδευμένοι από τις τουρκικές υπηρεσίες και ντυμένοι με τουρκικές στολές.

Οι εικονιζόμενοι εκπαιδεύτηκαν στην τουρκική πόλη Νίτζντε (Niğde) στην κεντρική Ανατολία και μεταφέρθηκαν στην κατεχόμενη από την Τουρκία συριακή πόλη Αλ Μπαμπ, στη βορειοδυτική Συρία, για να αποτελέσουν την… αστυνομική της δύναμη.

Όπως διαβάζουμε, μια δύναμη από 1.500 φιλότουρκους ταγματασφαλίτες έφθασαν στην Αλ Μπαμπ. Εκτός από τους μπλε μπερέδες κάποιοι φοράνε και ολόσωμες μπλε στολές. Το μπλε χρώμα είναι των Τουρκμένων.

Οι τουρκόφιλοι ταγματασφαλίτες, που εντάσσονται «τυπικά» στις δυνάμεις του ισλαμιστικού και τουρκόφιλου Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), μόλις αναλάβουν πλήρως την αστυνόμευση της πόλης θα ακολουθήσει η αποχώρηση από αυτήν των «ανταρτών» (τζιχαντιστών) μισθοφόρων της Τουρκίας, για να απασχοληθούν στα μέτωπα που θα τους διατάξει να πολεμήσουν η Άγκυρα.

Οι Τούρκοι τοποθέτησαν και ταμπέλα σε κτίριο, που θα φιλοξενεί το αστυνομικό Τμήμα της Αλ Μπαμπ, η οποία είναι δίγλωσση στα αραβικά και στα τουρκικά και από τη μία φέρει τη σημαία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) και από την άλλη κάποιο έμβλημα, προφανώς της υποτιθέμενης «Αστυνομίας». Είναι η ακόλουθη φωτογραφία:

Σε βίντεο που είχε αναρτηθεί παλαιότερα στο διαδίκτυο, από την ορκωμοσία αυτών των ταγματασφαλιτών, τους είδαμε να ορκίζονται πίστη όχι μόνο στην «επαναστατημένη» Συρία αλλά και στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσωπικά.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: