24 Απριλίου, 2017

ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ

 

Τρία μέλη της καθεστωτικής συριακής πολιτοφυλακής σκοτώθηκαν και άλλα δύο τραυματίστηκαν την Κυριακή στη Συρία, από ισραηλινό βομβαρδισμό που είχε στόχο το στρατόπεδό τους στην περιοχή Κουνέιτρα στα Υψίπεδα του Γκολάν, ανέφερε ανώτατος αξιωματούχος.

Το στρατόπεδο ανήκει στις Εθνικές Δυνάμεις Άμυνας, πολιτοφυλακή που μάχεται στο πλευρό του Μπασάρ Αλ Άσαντ. Το Ισραήλ έχει πλήξει αρκετούς στόχους στη Συρία από την αρχή της εμφύλιας διαμάχης το 2011.

Ο ισραηλινός στρατός δεν δέχτηκε να κάνει σχόλιο σχετικά με το ζήτημα. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσε ότι έγινε ισραηλινή επίθεση, χωρίς ωστόσο να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το Ισραήλ και η Συρία παραμένουν επισήμως σε κατάσταση πολέμου. Η κατάπαυση του πυρός στα Υψίπεδα του Γκολάν τηρούνταν σε γενικές γραμμές, μέχρι την έναρξη του εμφυλίου στη Συρία. 

Ο Πούτιν βομβαρδίζει την Συρία: Παιδικά ουρλιαχτά, αίματα και προσευχές
Πρόκειται για εικόνες που κάνουν και τον πιο σκληρό να λυγίσει... Παιδάκια που για ακόμη μία φορά καλούνται να αντιμετωπίσουν τον θάνατο... Ουρλιάζουν από τον φόβο τους ενώ είναι γεμάτα αίματα.

Τα σπίτια τους έχουν "γκρεμιστεί" μετά από βομβαρδισμούς της Ρωσίας. Οι εικόνες από την Συρία είναι για ακόμη μία φορά συγκλονιστικές. Ένας άντρας γεμάτος αίματα τρέχει κρατώντας στην αγκαλιά του ένα τραυματισμένο μωρό.

Ένα ξανθό αγοράκι έχοντας πληγές αλλά και χώματα παντού πάνω του κλαίει και ουρλιάζει. Ο άνθρωπος που τραβάει το βίντεο το πλησιάζει, το πιάνει από το χέρι και το ρωτάει: "Που είναι ο μπαμπάς σου"; Το παιδί δεν απαντάει, συνεχίζει και σπαράζει από το κλάμα.

Ο άντρας απομακρύνει το παιδάκι... Λίγο πριν "τράβηξε" τους βομβαρδισμούς στις πόλεις Al-Lataminah, Kafr Zita και Morek. Μόλις είδε τις βόμβες να πέφτουν η μία μετά την άλλη άρχισε να προσεύχεται ώστε οι ψυχές των αδικοχαμένων ανθρώπων να "ηρεμήσουν".

Οι βόμβες έπεφταν με αλεξίπτωτα όπως πέφτουν συνήθως τρόφιμα ή ιατρική βοήθεια από διάφορες χώρες, με αποτέλεσμα να ξεγελαστούν και να μην καταλάβουν εξαρχής περί τίνος πρόκειται.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πούτιν βομβαρδίζει την Συρία, μιας και είναι σύμμαχος με τον Άσαντ στον εμφύλιο πόλεμο, που έχει χαρακτηριστεί ως η μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση που χτύπησε την ανθρωπότητα από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: