03 Απριλίου, 2017

ΛΕΕΙ Η ΛΕΠΕΝ ΤΟ ΕΥΡΩ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΤΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

 

“Το ευρώ μαχαιριά στα πλευρά της Γαλλίας”. Η ακροδεξιά υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας Μαρίν Λε Πεν το είπε στην  προεκλογική της εκστρατεία στο Μπορντώ.Η Λεπέν είπε ακόμη  πως οι προεδρικές εκλογές ίσως ν’ αποτελέσουν προάγγελο για μία «πολιτισμική αλλαγή».

Αναφερόμενη στο ευρώ το χαρακτήρισε νόμισμα “που έχει προσαρμοσθεί στη Γερμανία κι όχι στη δική μας οικονομία. Το ευρώ μοιάζει περισσότερο με μαχαίρι καρφωμένο στα πλευρά μας για να μας εξαναγκάσουν να πάμε εκεί που άλλοι θέλουν εμείς να πάμε».

Τάχθηκε  κατά της παγκοσμιοποίησης και των μεταναστών, λέγοντας «δεν θέλουμε η Γαλλία να είναι ανοικτή σε όλες τις εμπορικές κι ανθρώπινες ροές, χωρίς προστασία και σύνορα».Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις η Λεπέν κερδίζει στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών αλλά χάνει στο δεύτερο από τον Μακρόν.

Οι σφυγμομετρήσεις φέρουν την Λε Πεν να επιτυγχάνει το καλλίτερο αποτέλεσμα από όλους τους υποψηφίους στον πρώτο γύρο των προεδρικών στις 23 Απριλίου, για να χάσει στον δεύτερο από τον Μακρόν, μόνον χάρις στη συσπείρωση των αντίπαλων της εναντίον της.

Μολαταύτα, το μεγάλο ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου στις έρευνες καθιστά αβέβαια κάθε ασφαλή πρόβλεψη για την έκβαση των εκλογών, καθιστώντας την κινητοποίηση των ψηφοφόρων για να προσέλθουν στην κάλπη το κεντρικώτερο μέλημα των υποψηφίων.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια: