03 Απριλίου, 2017

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Τα Τουρκικά ΜΜΕ συνεχίζουν να δημιουργούν άσχημο κλίμα μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, επιμένοντας ότι η Ελλάδα έχει παραβιάσει την συνθήκη της Λωζάνης κι ότι η Ελλάδα είναι αυτή που προκαλεί στο Αιγαίο.

Σε πρωτοσέλιδό της, η τουρκική εφημερίδα Aydinlik παρουσίασε ένα θέμα με  τίτλο. «Η Λωζάνη παραβιάστηκε, το ΥΠΕΞ παρακολουθούσε», στο οποίο ένας πρώην στρατιωτικός ακόλουθος στην Ελλάδα, ονόματι Μπεγιαζίτ Καρατάς, υποστηρίζει με δηλώσεις του ότι το Ελληνικό κράτος «εξοπλίζει τα νησιά του Αιγαίου.

Στα οποία πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις, κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης». Μάλιστα καταλήγει ότι εάν η Τουρκία δεν αντιδράσει άμεσα, η Τουρκία θα χάσει τα χωρικά της ύδατα, την υφαλοκρηπίδα, ακόμη και τον εναέριο χώρο της.

Στο δημοσίευμα παραθέτονται και δύο χάρτες. Στον πρώτο παρουσιάζεται ο σχεδιασμός της Ελληνικής ΑΟΖ, ο οποίος περιλαμβάνει την Κύπρο ολόκληρη και αφήνοντας στην Τουρκία μόνο την Αττάλεια. Ο δεύτερος χάρτης παρουσιάζει αγωγούς πετρελαίου οι οποίοι αποκλείουν την Τουρκία από το παιχνίδι.

Στο ίδιο μήκος κύματος παρουσιάζεται και ένα άρθρο της Hurriyet με τίτλο «Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κινούνται κοντά στο Ισραήλ, την Ελλάδα και την Κύπρο, υποστηρίζοντας τον περιφερειακό ρόλο της Αιγύπτου» στο οποίο υποστηρίζεται ότι τα ΗΑΕ μπαίνουν δυναμικά στην Ανατολική Μεσόγειο και η Τουρκία κινδυνεύει με ενεργειακό αποκλεισμό.

Η Τουρκία στην πραγματικότητα δεν δικαιούται τίποτα απ΄ όσα διεκδικεί και γι’ αυτό δημιουργεί αυτό το κλίμα, ώστε στο μέλλον να κερδίσει έδαφος με διπλωματικό τρόπο, ακόμη και με... στρατιωτικό.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: