14 Απριλίου, 2017

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΡΩΣΙΑΣ-ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ

 

Άναψαν τα αίματα χθες κατά την διάρκεια της συνεδριάσεως του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς η Ρωσία άσκησε veto σε αποφάσεις της Δύσεως κατά της κυβερνήσεως του Άσαντ.

Η Ρωσία αρνείται να συμφωνήσει στην διεξαγωγή έρευνας για την προέλευση των χημικών, εάν δεν συμμετέχει στη διαδικασία και η Συρία, κάτι το οποίο οδήγησε τον Βρετανό πρεσβευτή στον ΟΗΕ να υποστηρίξει ότι η Ρωσική κυβέρνηση ταπεινώνεται υποστηρίζοντας τον δικτάτορα της Συρίας.

Ο Ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ, Βλαντιμίρ Σαφρόνκοβ, εξοργίστηκε από τη δήλωση αυτή και όταν έλαβε το λόγο απευθύνθηκε σε έντονο ύφος στον Βρετανό ομόλογό του.Όταν μάλιστα ο Βρετανός τον αγνόησε ο Ρώσος του είπε «Κοίτα με όταν σου μιλάω, μην κοιτάς αλλού. Γιατί στρέφεις αλλού το βλέμμα;

Χάνετε τον ύπνο σας ότι μπορεί να συνεργαστούμε με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό είναι που φοβάστε. Κάνετε τα πάντα προκειμένου να υπονομεύσετε αυτές τις πιθανότητες συνεργασίας. Εσείς τι κάνετε για να προωθήσετε την εκεχειρία;

Καλωσορίζετε παράνομες ένοπλες ομάδες ανταρτών στο Λονδίνο και στο Παρίσι, αυτό κάνετε».Φαίνεται ότι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή έχει ξεκινήσει να ξεφεύγει από τον έλεγχο όλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: