03 Απριλίου, 2017

«ΕΠΕΣΕ» Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΑΙΤΗΣΕΩΝ


Παράταση μερικών ημερών θα ανακοινωθεί μέσα στην ημέρα - Πάνω από 20.000 οι αιτήσεις για τις 404 θέσεις στα δικαστήρια και τις δικαστικές υπηρεσίες, για τις οποίες η προθεσμία έληγε σήμερα - Το σύστημα από το πρωί της Κυριακής παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα.

Παράταση στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ που εκπνέουν σήμερα, όπως αυτός για τις 404 θέσεις προσλήψεις τακτικού προσωπικού στα δικαστήρια και τις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας μέσω της προκήρυξης 1Κ/2017, αποφάσισε να δώσει η διοίκηση της ανεξάρτητης αρχής μετά τα προβλήματα στην ιστοσελίδα της που δεν λειτουργούσε τα τελευταία 24ωρα.

«Είναι σίγουρο ότι θα δοθεί παράταση άλλα δεν μπορώ να σας πω πόσες ημέρες» ανακοίνωσε σε παρέμβασή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος του ΑΣΕΠ Ηλίας Νικολόπουλος. Σύμφωνα με τον ίδιο το πρόβλημα δημιουργήθηκε γιατί οι παράμετροι του συστήματος δεν έχουν επικαιροποιηθεί με αποτέλεσμα να αποδεικνύεται ανεπαρκές.

Λίγα λεπτά αργότερα ο έτερος αντιπρόεδρος του ΑΣΕΠ Αθανάσιος Παπαϊωάννου ανακοίνωσε πως ήδη για τις θέσεις αυτές έχουν υποβληθεί 20.000 αιτήσεις και αναμένονται «μερικές χιλιάδες ακόμα», όπως είπε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος δήλωσε ακόμα πως η παράταση που θα δοθεί δεν θα είναι μίας ημέρας, αλλά «κάποιων ημερών», ενώ εκτίμησε πως συνολικά οι αιτήσεις θα φτάσουν τις 30.000.

Ο ίδιος ανέφερε πως τα προβλήματα στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ εμφανίζονται από νωρίς το πρωί της Κυριακής και πως ήδη από τα μεσάνυχτα σταδιακά αποκαθίστανται. Από τα μεσάνυχτα της Κυριακής έως τις 10 το πρωί της Δευτέρας είχαν υποβληθεί 650 αιτήσεις, είπε.

Η ιστοσελίδα της ανεξάρτητης αρχής εμφάνισε, σύμφωνα με καταγγελίες, προβλήματα στη λειτουργία της τα τελευταία 24ωρα με αποτέλεσμα οι ενδιαφερόμενοι να μην μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις. 

Όποιος εξάλλου το πρωί της Δευτέρας προσπαθούσε να «ανοίξει» τη σελίδα διαπίστωνε ότι αυτό δεν ήταν δυνατό ή τουλάχιστον απαιτούσε πάρα πολύ ώρα.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: