23 Απριλίου, 2017

ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Ο ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΓΟΥΕΡΛ

 

Μία αποκάλυψη, που δεν προκαλεί μεγάλη εντύπωση, έκανε ο Καρδινάλιος Ντόναλντ Γουέρλ την Πέμπτη, κατά την ομιλία του συμπόσιο με θέμα τις διώξεις των Χριστιανών σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ο Καρδινάλιος δήλωσε ότι «Σχεδόν ένας Χριστιανός σκοτώνεται κάθε ώρα σε όλο τον κόσμο μόνο λόγω της πίστης του. Οι αναφορές δείχνουν ότι περίπου 200 εκατομμύρια χριστιανοί σε όλο τον κόσμο κινδυνεύουν από σωματική βία, σύλληψη, βασανιστήρια, ακόμη και θάνατο απλώς και μόνο επειδή ζουν και εξασκούν μια πίστη που δεν είναι αποδεκτή από τους ηγέτες σε εκείνο το μέρος του κόσμου».

Όπως αποκάλυψε σχετική μελέτη που παρουσιάστηκε στο εν λόγω συνέδριο κάπου 9.000 χριστιανοί έχουν σκοτωθεί παγκοσμίως το 2016. Το 2015 είχαν σφαγιαστεί περίπου 7.100, δηλαδή το επόμενο έτος οι διώξεις-σφαγές αυξήθηκαν κατά 20%. Παρόλο που στη Δύση ο Χριστιανισμός είναι επικρατούσα θρησκεία, παγκοσμίως ο Χριστιανισμός συνεχίζει να είναι η πιο διωκόμενη θρησκεία, ιδίως στη Μέση Ανατολή που το Ισλάμ κυριαρχεί.

Ο Ντόλαντ Γουέρλ τόνισε ότι ο τόπος που διώκονται κυρίως οι Χριστιανοί, είναι ο ίδιος από τον οποίο ξεκίνησε ο Χριστιανισμός ενώ η έκθεση σημειώνει το εξής, που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, ότι «οι αντιδράσεις των χριστιανών στις διώξεις είναι σχεδόν πάντα μη βίαιες και, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν περιλαμβάνουν τρομοκρατικές πράξεις». Παρά ταύτα, στη Δύση όποιος αντιδράσει σε όλα αυτά που συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή είναι ισλαμοφοβικός, φασίστας και ξενοφοβικός...


Δεν υπάρχουν σχόλια: