13 Απριλίου, 2017

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Οι Ρωσικές Μυστικές Υπηρεσίες εξετάζουν ένα σενάριο που φαντάζει πολύ πιθανό. Σύμφωνα με αυτό, πίσω από τη χημική επίθεση στο Ιντλίμπ έγιναν με τη βοήθεια της Τουρκικής ΜΙΤ και της Αμερικανικής CIA.

Η CIA γνωστή για το μίσος της προς τους Ρώσους (παλιότερα σκεφτόντουσαν την πολιτική εξόντωση του Ντόναλντ Τραμπ λόγω της φιλο-Ρωσικής του ρητορικής) χρησιμοποίησε τον Ρ. Τ. Ερντογάν για να δημιουργήσει την μεγάλη ένταση μεταξύ των δύο ηγετών (Πούτιν-Τραμπ) καθώς και ο Ερντογάν κινδυνεύει να βγει εντελώς χαμένος στον πόλεμο της Συρίας.

Ο Τούρκος Πρόεδρος αμέσως μετά την χημική επίθεση βιάστηκε να δηλώσει ότι «Ας ελπίσουμε ότι οι δηλώσεις του Τραμπ για επέμβαση στην Συρία δεν θα παραμείνουν στα λόγια. Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε μια επιχείρηση των αμερικανικών δυνάμεων εάν και εφόσον διεξαχθεί». Φαίνεται ότι περίμενε αυτή την εξέλιξη, όπως και έγινε.

Σύμφωνα με τις Μυστικές Υπηρεσίες της Ρωσίας: η χημική επίθεση έγινε εν γνώσει της ΜΙΤ, κάτι το οποίο εάν γίνει γνωστό ο Ερντογάν θα καταστραφεί την ίδια ημέρα, και όλο αυτό το έκανε για να μπορέσει να «υποχρεώσει» τον Τραμπ να τον ξανά υπολογίσει ως σύμμαχο. Σε αντίθετη περίπτωση, η διάλυση, λόγω Κουρδικού, θα είναι κοντά.

Εάν η πολιτική του Ερντογάν πετύχει, από την άλλη, το Κουρδικό Κράτος θα μείνει στα χαρτιά, ενώ η Τουρκία θα μπορέσει να βάλει «χέρι» στη Βόρειο Συρία (περιοχές που διεκδικεί από το 1922, που τις έχασε). Ρώσοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι μια σωστή διεθνής έρευνα θα αποκαλύψει το ρόλο της Τουρκίας, όμως κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψει η CIA και το ΝΑΤΟ που βολεύονται με την υπάρχουσα κατάσταση.

Ένας Ρώσος αμυντικός αναλυτικής, υποστήριξε χαρακτηριστικά «Η τουρκική πολιτική απειλεί σαφώς την περιφερειακή ασφάλεια στη Μέση Ανατολή, καθώς και την Ευρώπη. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Ερντογάν, η Ευρώπη κατοικείται από τους Ναζί, και το μέλλον της Μέσης Ανατολής βρίσκεται με το πολιτικό Ισλάμ. 

Δυστυχώς, η Τουρκία έχει και πάλι να γίνει ο “ασθενής της Ευρώπης» κι εμείς οι Ρώσοι πρέπει να κάνουμε κάτι ουσιαστικό με αυτό».

Δημοσίευση σχολίου