25 Απριλίου, 2017

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΥΡΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΡΕΑ

 

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Βόρεια Κορέα: Το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Νότιας Κορέας ανέφερε σε μια σύντομη ανακοίνωσή του ότι οι στρατιωτικές ασκήσεις της Πιονγκγιάνγκ διεξάγονταν σήμερα το απόγευμα, τοπική ώρα.

«Ο στρατός μας παρακολουθεί στενά τις κινήσεις του βορειοκορεατικού στρατού», επισημαίνεται. Οι στρατιωτικές αυτές ασκήσεις, με συμβατικά πυρά, πραγματοποιούνται με την ευκαιρία της επετείου των 85 ετών από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Βόρειας Κορέας.

Στο μεταξύ υπάρχουν φόβοι ότι η Πιονγκγιάνγκ ενδέχεται να διεξαγάγει μια έκτη πυρηνική δοκιμή ή μια δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου με την ευκαιρία της σημερινής επετείου. Προς το παρόν πάντως δεν έχουν καταγραφεί τέτοιους είδους κινήσεις, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας.

Εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης, σήμερα ένα αμερικανικό υποβρύχιο έφτασε στη Νότια Κορέα, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ. Σε μία ασυνήθιστη, μάλιστα, κίνηση, όλη η αμερικανική Γερουσία ζητήθηκε να παραστεί σε μία ενημερωτική συνάντηση για τη Βόρεια Κορέα, την Τετάρτη, στον Λευκό Οίκο.

Κλιμακώνονται οι ανησυχίες για νέα πυρηνική δοκιμή
από τη Βόρεια Κορέα

Ένα αμερικανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο επισκέφτηκε την Τρίτη λιμάνι της Νότιας Κορέας, στο πλαίσιο υλοποίησης τακτικής επίδειξης αμυντικής ισχύος και ενώ κλιμακώνονται οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο μιας νέας πυραυλικής ή πυρηνικής δοκιμής από τη Βόρεια Κορέα.

Σήμερα συμπληρώνονται 85 έτη από την ίδρυση των ενόπλων δυνάμεων της Βόρειας Κορέας και το καθεστώς της Πιονγιάνγκ συνήθως αξιοποιεί παρόμοιες επετείους για τη διεξαγωγή πυρηνικών δοκιμών ή δοκιμαστικών πυραυλικών εκτοξεύσεων.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας γνωστοποίησε την Τρίτη τη διεξαγωγή μεγάλης άσκησης με πυρά πυροβολικού στην ανατολική ακτή της Βόρειας Κορέας, χωρίς ωστόσο να υπάρξει άμεση επιβεβαίωση από το υπουργείο Άμυνας στη Σεούλ.
Το νοτιοκορεατικό πρακτορείο επικαλείται πηγή της νοτιοκορεατικής κυβέρνησης, η οποία δήλωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις για μετακίνηση μονάδων πυροβολικού της Βόρειας Κορέας, αλλά και για τη διεξαγωγή ασκήσεων με πραγματικά πυρά, γύρω από την Γονσάν που βρίσκεται στην ανατολική ακτή της χώρας.

Η επίσκεψη του αμερικανικού πυρηνοκίνητου υποβρυχίου USS Michigan ανακοινώθηκε από τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις που σταθμεύουν στο έδαφος της Νότιας Κορέας.

Καθώς πραγματοποιούσαν συνάντηση οι εκπρόσωποι της Νότιας Κορέας, της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ, αναφορικά με την αντιμετώπιση της απειλής από την κλιμάκωση της έντασης με τη Βόρεια Κορέα, μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο.

Από την συνάντηση αυτή των απεσταλμένων των τριών χωρών για την αποκλιμάκωση της έντασης με την Πιονγιάνγκ, που έγινε στο Τόκιο, γνωστοποιήθηκε ότι αναζητήθηκαν τρόποι για την ουσιαστική συνεργασία της Ρωσίας και της Κίνας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η σημερινή δυσάρεστη κατάσταση με το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην αποφυγή χρήσης στρατιωτικών μέσων.

Τόσο η Νότια Κορέα, όσο και η Ιαπωνία τάσσονται υπέρ της ειρηνικής εκτόνωσης της κρίσης, καθώς θα κληθούν ν' αντιμετωπίσουν άμεσα τις σοβαρές συνέπειες ενός προληπτικού πυρηνικού πλήγματος των ΗΠΑ κατά της Βόρειας Κορέας.

Το USS Michigan είναι εξοπλισμένο με βαλλιστικούς πυραύλους, αλλά και πυραύλους τύπου “κρουζ”, που μπορούν να πλήξουν χερσαίους στόχους.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: