30 Απριλίου, 2017

ΤΡΕΜΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ

 

Από εκεί που η Άνγκελα Μέρκελ καθύβριζε τον Ντόναλντ Τραμπ, τώρα σπεύδει να διαβεβαιώσει για τις «καλές σχέσεις συνεργασίας» μαζί του. 

Μάλιστα η Άνγκελα Μέρκελ, που μαζί με τον ανόητο του Παρισιού Φρανσουά Ολάντ έλεγαν μέχρι πριν λίγο καιρό τα χειρότερα για τον Τραμπ, σημείωσε ότι με τον Αμερικανό Πρόεδρο «έχουν χτίσει ένα καλό επίπεδο συνεργασίας», παρά τις πρόσφατες αντεγκλήσεις μεταξύ των δύο χωρών.

«Με τον πρόεδρο των ΗΠΑ έχουμε αναπτύξει μια καλή συνεργασία, η οποία ωστόσο, μας επιτρέπει να έχουμε διαφορετικές απόψεις» τόνισε η Γερμανίδα Καγκελάριος, σε συνέντευξή της στον δημοσιογραφικό όμιλο RND.«Εάν θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα, αν θέλουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους, πρέπει να έχουμε μία στενή σχέση με τις ΗΠΑ» έσπευσε να προσθέσει.

Στο ζήτημα των υψηλών γερμανικών πλεονασμάτων, η Καγκελάριος απέρριψε εκ νέου τις αιτιάσεις της Ουάσιγκτον, σημειώνοντας πως «είμαστε πολύ υπερήφανοι για την ισχυρή ζήτηση γύρω από τα προϊόντα μας».Μετά την εκλογή του Τραμπ στον προεδρικό θώκο, οι δύο ηγέτες είχαν μία ψυχρή διπλωματική σχέση, η οποία αποτυπωνόταν στις συχνές διενέξεις για μία σειρά διεθνών ζητημάτων.

Η πρώτη κατ’ ιδίαν συνάντηση πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάρτιο, όταν η Μέρκελ επισκέφθηκε τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο στον Λευκό Οίκο. Οι Γερμανοί «τρέμουν» μην κάνει ο Τραμπ πράξη τις εξαγγελίες του και τότε το «γερμανικό θαύμα» καταρρεύσει ως χάρτινος πύργος.

 


Δημοσίευση σχολίου