24 Απριλίου, 2017

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Σαφές μήνυμα στην διεθνή κοινότητα στέλνει η Επιτροπή Μνήμης της Αρμενικής Γενοκτονίας στην Κύπρο, καλώντας την να πάψει να τρέφει αυταπάτες ότι η σύγχρονη Τουρκία έχει εκδημοκρατιστεί και έχει αποστασιοποιηθεί από τις βαρβαρότητες και τα εγκλήματα του παρελθόντος.

Με αφορμή την επέτειο της αρμενικής γενοκτονίας στις 24 Απριλίου, η Επιτροπή σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η συνεχιζόμενη κατοχή του βορείου τμήματος της Κύπρου, ο αποκλεισμός της Αρμενίας και οι συνεχείς απειλές της για επιβολή στρατιωτικής λύσης στο Αρτσάχ (Καραμπάχ), η καταπίεση των Κούρδων και των άλλων μειονοτήτων στην Τουρκία και η ανυπαρξία της ελευθερίας του λόγου αποκαλύπτουν ξεκάθαρα το πραγματικό της πρόσωπο.

«Ένα πρόσωπο που δεν προμηνύει τίποτα καλό για τους λαούς της περιοχής. Ένα πρόσωπο δεσποτικό που στόχο έχει να επαναφέρει την οθωμανική αυτοκρατορία και να καθυποτάξει όσους περισσότερους λαούς μπορεί».

Γι’ αυτό, προσθέτει στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή, επιβάλλεται να οδηγηθεί η Τουρκία το συντομότερο δυνατόν ενώπιον της Δικαιοσύνης για να λογοδοτήσει για τα εγκλήματά της, παλαιά και νεότερα, για να μπει επιτέλους ένας φραγμός« στις μεγαλοτουρκικές ορέξεις και επιδιώξεις της».

Η Επιτροπή Μνήμης αναφέρεται επίσης σε σχέδιο εξόντωσης των Αρμενίων από τους Τούρκους που συνεχίζεται και σήμερα με αμείωτη ένταση, με τη μορφή της «Λευκής Γενοκτονίας».

Στη Δυτική Αρμενία, σημειώνει, το τουρκικό κράτος κάνει τα πάντα για να ξεριζώσει κάθε τι το αρμενικό. Καταστρέφει μεθοδικά κάθε πολιτιστικό, θρησκευτικό και ιστορικό μνημείο και χώρο που ανήκε στο αρμενικό έθνος.

«Η ίδια πολιτική που εφαρμόζεται και στην Κύπρο από τις δυνάμεις κατοχής της Τουρκίας, μετά την εισβολή του 1974 και την παράνομη κατοχή του βορείου τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δημοσίευση σχολίου