27 Απριλίου, 2017

ΕΩΣ ΤΙΣ 3 ΜΑΪΟΥ ΘΕΛΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΚΛΕΙΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ - ΣΥΜΦΩΝΙΑ

 

Η κυβέρνηση επιδιώκει κλείσιμο της συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο έως τις 3 Μαΐου προκειμένου να διεκδικήσει, στις 22 του μήνα, στη συνεδρίαση του Eurogroup ρύθμιση για το χρέος...

Μαχαίρι 3.000 ευρώ στο αφορολόγητο προβλέπουν τα κείμενα της Κομισιόν και του ΔΝΤ που έχει στα χέρια της η κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων. Το αφορολόγητο σήμερα είναι στα 8.636 για τον άγαμο χωρίς παιδιά.

Ιδανικά θα εφαρμοστεί στα εισοδήματα του 2020. Στο αρνητικό σενάριο κατά το οποίο το πακέτο δημοσιονομικής απόδοσης 3,6 δισ. ευρώ θα εφαρμοστεί συνολικά το 2019, θα έρθει έναν χρόνο νωρίτερα μαζί με το μαχαίρι στις συντάξεις.

Ο πρώτος συντελεστής φόρου διαμορφώνεται στο 22%. Αυτό μεταφράζεται σε φορολογικές επιβαρύνσεις ακόμα και για φορολογουμένους με μηνιαίο εισόδημα της τάξεως των 400 - 500 ευρώ, οι οποίοι μέχρι τώρα καλύπτονταν από το αφορολόγητο.

Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι μπορούν να ελπίζουν σε μείωση του φορολογικού συντελεστή κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες από το 2020, αν εφαρμοστούν τα αντίμετρα υπό την προϋπόθεση της επίτευξης του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018. Την ίδια χρονιά, υπό την προϋπόθεση επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων, θα υπάρξει και μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 180 εκατ. ευρώ. 

Το πακέτο των νέων φορολογικών επιβαρύνσεων συζητείται αυτές τις ημέρες στο Χίλτον.Η κυβέρνηση επιδιώκει κλείσιμο της συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο έως τις 3 Μαΐου προκειμένου να διεκδικήσει, στις 22 του μήνα, στη συνεδρίαση του Eurogroup αποφάσεις για τη μελλοντική - μετά το τέλος του τρίτου Μνημονίου διευθέτηση του χρέους.

 


Δημοσίευση σχολίου