30 Απριλίου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (30/4/2017)

 

Ελλάδα:Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου σε δασική έκταση στην περιοχή Μαριές στη Ζάκυνθο. Δυνάμεις από την Πυροσβεστική του νομού και γειτονικών περιοχών που έσπευσαν για βοήθεια, καταβάλουν προσπάθειες να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς για να μην καούν σπίτια.

Την ολοκλήρωση της διαδικασίας ταυτοποίησης της σορού γυναίκας που βρέθηκε νεκρή το Σάββατο το απόγευμα μέσα σε αυτοκίνητο, το οποίο εντοπίστηκε στο βυθό του Αμβρακικού κόλπου, περιμένουν Λιμενικό και Αστυνομία, προκειμένου να συνεχιστούν οι έρευνες για την υπόθεση.

Οι διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης είναι εντός των στόχων προκειμένου να υπάρχει κατάληξη σε συμφωνία στο Eurogroup της 22ας Μαΐου, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το Brexit.

Ειδική παράγραφος για τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο έχει συμπεριληφθεί στις κατευθυντήριες γραμμές που θα ακολουθήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης για το Brexit, δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Την ερχόμενη Πέμπτη τίθενται σε επιχειρησιακή δράση τα drone της ΕΛ.ΑΣ. για τη βελτίωση της ασφάλειας και της Πυροσβεστικής για την ανίχνευση Πυρκαγιών. Η παρουσίαση θα γίνει από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τους αρχηγούς των δύο σωμάτων, στην Αεροπορική Βάση Δεκελείας.

Κόσμος:Οι τουρκικές αρχές εξεδίωξαν σχεδόν 4.000 λειτουργούς από τις δημόσιες υπηρεσίες, τον στρατό και τη χωροφυλακή, σύμφωνα με έκτακτο διάταγμα που δημοσιεύει το Σάββατο η Επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης, σε ένα νέο κύμα εκκαθαρίσεων που έχει σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου.

Κανείς δεν έχει συσπειρωθεί εναντίον του Ηνωμένου Βασιλείου, διαμήνυσε η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής των 27 που υιοθέτησε τις κατευθυντήριες γραμμές προκειμένου να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για το Brexit.

O πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ προειδοποίησε το Σάββατο από τις Βρυξέλλες για τον «μείζονα κίνδυνο» της παρουσίας της άκρας δεξιάς στο Μέγαρο των Ηλυσίων και κατηγόρησε το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν ότι αποκρύπτει το σχέδιό του για έξοδο της Γαλλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τάχθηκε δε εκ νέου ανοιχτά υπέρ του Εμανουέλ Μακρόν.

Το πνεύμα ενότητας που επικράτησε στη σημερινή σύνοδο των «27» στις Βρυξέλλες, όπου συμφωνήθηκαν ομόφωνα οι κατευθυντήριες γραμμές των διαπραγματεύσεων για το Brexit, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, καθώς και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Οι ηγέτες των 27 χωρών-μελών της EE χρειάστηκαν λίγα μόλις λεπτά το Σάββατο για να συμφωνήσουν ομόφωνα στις κατευθυντήριες γραμμές που θα ακολουθήσουν οι Βρυξέλλες στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Οικονομία:«Εφόσον η ελληνική κυβέρνηση τηρεί όλα τα συμφωνημένα, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα μπορούσαν να κλείσουν την αξιολόγηση στις 22 Μαΐου και να εκταμιευτεί εγκαίρως η επόμενη δόση. Όσο παρατείνονται (οι διαπραγματεύσεις), τόσο περισσότερο θα ανησυχούν οι αγορές και η οικονομία», τόνισε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Από τις 10.30 το πρωί της Κυριακής θα συνεχιστεί ο μαραθώνιος διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης και των επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, με σκοπό να κλείσουν όλα τα εκκρεμή ζητήματα. Το απόγευμα του Σαββάτου αναμένεται η νέα συνάντηση ανάμεσα σε αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών και στο κουαρτέτο μετά την μαραθώνια διαπραγμάτευση της Παρασκευής, στην οποία πήραν μέρος ο Γιάννης Στουρνάρας και ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής. 

«Βρισκόμαστε εντός πλαισίου, εντός στόχων προκειμένου να έχουμε κατάληξη στις 22 Μαΐου» δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός. Την Τρίτη 2 Μαΐου θα ξεκινήσουν οι ενδιάμεσες εαρινές εκπτώσεις και θα διαρκέσουν έως τη Δευτέρα 15 Μαΐου. Από 1ης Μαΐου τίθεται σε εφαρμογή το θερινό ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο ρεύματος, υπενθυμίζει ο ΔΕΔΔΗΕ με ανακοίνωσή του.

Αθλητισμός:Την παραμονή της στην Premier League «κλείδωσε» η Μπέρνλι τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε της περιόδου μετά τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Κρίσταλ Πάλας με 2-0. Η Σάντερλαντ ηττήθηκε εντός έδρας με 1-0 απο την Μπόρνμουθ και υποβιβάστηκε και μαθηματικά στην Championship. 

To μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημειώσε ο Κινγκ στο 88΄. Η Λέστερ έφυγε με το «διπλό» από την έδρα της Γουέστ Μπρομ επικράτωντας με 1-0 χάρις στο τέρμα του Βάρντι στο 43΄. Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε εντός έδρας με 2-1 της Βαλένθια και πέρασε στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος. 

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο 27΄ άνοιξε το σκορ απέναντι στις «νυχτερίδες» κι έφτασε τα 367 γκολ στην Primera Division σε 483 παιχνίδια με τη «βασίλισσα». Με αυτο το τέρμα ο Πορτογάλος σταρ έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των 5 κορυφαίων πρωταθλημάτων στην Ευρώπη (Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία). 

Λίγο αργότερα, ωστόσο, η Ατλέτικο έστειλε το δικό της «μήνυμα» στη συμπολίτισσά της, εν όψει της πρώτης μεταξύ τους αναμέτρησης στους «ημιτελικούς» του Champions League. Λίγες ημέρες μετά τον αποκλεισμό της στα ημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας από τη Ντόρτμουντ, η Μπάγερν διέλυσε με 6-0 εκτός έδρας την Βόλφσμπουργκ και κατάκτησε τον τίτλο της Bundesliga για 5η σερί σεζόν και 27η στην ιστορία της. 

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, που έχει αποκλειστεί και στο Champions League, «σφράγισε» την ανωτερότητά της «εντός των τειχών» με μία ακόμη σπουδαία εμφάνιση απέναντι στους «λύκους», που απειλούνται με υποβιβασμό ενώ απομένουν τρεις στροφές για το φινάλε του πρωταθλήματος.

Πρωταθλήτρια Ελλάδας είναι από το απόγευμα του Σαββάτου η ομάδα Κ15 του ΠΑΟΚ, η οποία επικράτησε της αντίστοιχης του Ολυμπιακού στα πέναλτι του τελικού πρωταθλήματος και κατέκτησε τον τίτλο στον αγώνα που έγινε στο «AEL FC Arena». Εκεί βρισκόταν και ο γιος του Ιβάν Σαββίδη και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ, Γιώργος Σαββίδης, ο οποίος πανηγύρισε μαζί με τα «πιτσιρίκια» του «Δικεφάλου» το πρωτάθλημα.

Την απόφαση να πουλήσει τη Νότιγχαμ στον Βαγγέλη Μαρινάκη πήρε ο ιδιοκτήτης του αγγλικού συλλόγου, Φαουάζ Αλ Χασάουι. Όπως μετέδωσε το SkySports η συμφωνία είναι οριστική, με τους νομικούς εκπροσώπους να τακτοποιούν όλες τις τελευταίες λεπτομέρειες της μεταβίβασης των μετοχών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: