28 Απριλίου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (28/4/2017)

 

Ελλάδα: Το έκτακτο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και, συνακόλουθα, η «κατάργηση» της Κεντρικής Επιτροπής και του γραμματέα της «δεν είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών», αλλά «καταστατική κίνηση που δίνει διέξοδο» δηλώνει η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Τα Νέα Σαββατοκύριακο.

Τέσσερα άτομα έχουν συλληφθεί από την κυπριακή Αστυνομία για την υπόθεση της απαγωγής της 4χρονης Μαρί-Ελένης Γκρίμσρουντ. Οι ύποπτοι δεν έχουν «μιλήσει», ενώ το κοριτσάκι παραμένει άφαντο. 

Τραγικό τέλος στην υπόθεση της εξαφάνισης της εξάχρονης που αναζητείτο από το πρωί στην Αγία Βαρβάρα Αττικής: εντοπίστηκε νεκρή μέσα σε κάδο απορριμμάτων της περιοχής. Ο 61χρονος πατέρας της που είχε δηλώσει την εξαφάνιση ομολόγησε.

Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία τις επόμενες μέρες και μέχρι την Πρωτομαγιά, φτάνοντας τοπικά ακόμα και τους 27 βαθμούς Κελσίου. Δεν θα λείψουν πάντως οι τοπικές βροχές και καταιγίδες, ιδίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 18:30 της Πέμπτης σε διώροφο τουριστικό λεωφορείο γεμάτο με μαθητές και καθηγητές του 3ου λυκείου της Γλυφάδας Αττικής, ενώ αυτό κινείτο στην περιμετρική οδό της Πάτρας. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους και μόνο ο οδηγός έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία.

Κόσμος:Η πιθανότητα το θέμα της Βορείου Κορέας να οδηγηθεί σε σύρραξη δεν μπορεί να αποκλειστεί, προειδοποίησε ο Ντόναλντ Τραμπ, αν και -όπως εξήγησε- θα προτιμούσε το ζήτημα του πυρηνικού οπλοστασίου του καθεστώτος να λυθεί με τη διπλωματία. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιχείρησε να ψυχολογήσει το προφίλ του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Μετά την αρνητική εικόνα που δημιούργησε, τόσο στη Γαλλία όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη, ο Ζαν Λικ Μελανσόν αναμένεται να μιλήσει μέσω της πλατφόρμας του κινήματός του στο Διαδίκτυο, ενδεχομένως για να αποσαφηνίσει τη στάση του εν όψει του β' γύρου των προεδρικών στη Γαλλία.

Η United Airlines και ο επιβάτης που αποβιβάστηκε βίαια από αστυνομικούς από πτήση προς το Σικάγο ήρθαν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό για άγνωστο ποσό, όπως ανακοινώθηκε αρμοδίως. Ο Ντάο, Αμερικανός γιατρός βιετναμέζικης καταγωγής, 69 ετών, τραυματίστηκε όταν οι Αρχές τον έβγαλαν σηκωτό από το αεροσκάφος.

Πρόσκληση στους πολιτικούς ηγέτες σε συνάντηση το Σάββατο για να συζητηθούν οι δυνατότητες επίλυσης της πολιτικής κρίσης απηύθυνε στο διάγγελμά του ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόρκι Ιβάνοφ. Η ένταση έχει εκτονωθεί, ωστόσο, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν έξω από το κτίριο της Βουλής.

Δραματική τροπή λαμβάνουν οι πολιτικές εξελίξεις στην ΠΓΔΜ καθώς εκατοντάδες διαδηλωτές, οπαδοί του VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, εισέβαλαν στο Κοινοβούλιο και επιτέθηκαν σε βουλευτές του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και των κομμάτων της αλβανικής μειονότητας, οι οποίοι εκείνη την ώρα εξέλεγαν πρόεδρο του Κοινοβουλίου.

Οικονομία:Νέο επιχειρησιακό σχέδιο για τη ΔΕΗ θα αναλάβει να καταρτίσει διεθνής εξειδικευμένος σύμβουλος, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε χθες το ΔΣ της εταιρίας, ύστερα από επιστολή του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας προς τη διοίκηση της ΔΕΗ.

Διπλό χτύπημα στους συνταξιούχους με ετήσια απώλεια εισοδήματος έως και 3.000 ευρώ μέσα από το μαχαίρι στις αποδοχές τους και την παράλληλη συρρίκνωση του αφορολογήτου φέρνουν τα νέα μέτρα, τα οποία πλέον βρίσκονται στην τελική ευθεία για τη Βουλή.

«Έχουμε λύσει τα ανοιχτά επτά-οκτώ μεγάλα ζητήματα και έχουν μείνει διάσπαρτα θέματα» δήλωσε κυβερνητικός παράγοντας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των υπουργών με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών. Σύμφωνα με τον ίδιο, το ΔΝΤ εμμένει σε πολλά θέματα που δεν είναι αρεστά στην κυβέρνηση, αλλά δεν υπάρχει η εικόνα ότι θα καθυστερήσουν τη διαδικασία. Στόχος είναι να έχουν ολοκληρωθεί όλα ώς την Κυριακή.

Όσοι αγρότες εντάχθηκαν από την 1η Ιανουαρίου υποχρεωτικά στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, αποκλειστικά και μόνο εξαιτίας της υπέρβασης του ορίου των 5.000 ευρώ από επιδοτήσεις, λόγω συνυπολογισμού στο όριο και ποσών επιδοτήσεων, που εισπράχθηκαν το 2016 και αφορούν παλιότερα έτη, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν την επαναφορά της αγροτικής τους εκμετάλλευσης στο ειδικό καθεστώς των αγροτών. Γι' αυτό απαιτείται υποβολή δήλωσης μεταβολών μετάταξης έως και τις 12 Μαΐου.

Τη δέσμευσή της για την αναβάθμιση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, μεταξύ άλλων μέσα από την υλοποίηση των απαιτούμενων επενδύσεων, δηλώνει η πλειοδότρια κοινοπραξία για το 67% του ΟΛΘ, που σε ανακοίνωσή της αποκαλύπτει και τα ακριβή ποσοστά συμμετοχής κάθε εταιρείας στο τριμελές κοινοπρακτικό σχήμα.

Αθλητισμός:"Κεραυνούς" σε πολλές κατευθύνσεις έστειλε με τις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα της Τούμπας, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, μίλησε για όλους και για όλα και μεταξύ άλλων ανέφερε πως στις σκέψεις του ήταν ακόμα και να φύγει από "Δικέφαλο" διατηρώντας μόνο την ιδιότητα του χορηγού.

Σε αδιάφορο βαθμολογικά ματς, Αλαβές και Εϊμπάρ έμειναν στο 0-0, στο πλαίσιο της 34ης αγωνιστικής της La Liga. Οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 26΄ λόγω αποβολής του Ριέθγκο με απευθείας κόκκινη κάρτα, παρ΄ όλα αυτά κατάφεραν να πάρουν το βαθμό της ισοπαλίας.

Ανακοίνωση κατά της διαιτησίας του Κύζα εξέδωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός λίγα λεπτά μετά τον αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο. Οι Πράσινοι κάνουν λόγο για «διαιτητική σφαγή από τα πιο σκοτεινά χρόνια της ΕΠΟ στην Τούμπα». Στη συνέχεια αναφέρονται οι φάσεις στις οποίες θεωρεί ότι αδικήθηκε ο Παναθηναϊκός, ενώ κλείνει την ανακοίνωση με τη φράση «αύριο έπεται συνέχεια» αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα υπάρξει συνέχεια στη διαμαρτυρία.

Σε θρίαμβο του ΠΑΟΚ εξελίχθηκε η ρεβάνς του ημιτελικού στο Κύπελλο Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό. Ο «Δικέφαλος» συνέτριψε μέσα σε αποθέωση τους «πράσινους» με 4-0 (14΄ Πέλκας, 48΄ Μάτος, 73΄ Σάκχοφ, 83΄ Πρίγιοβιτς) στη «φλεγόμενη» Τούμπα, υπερκάλυψε το 2-0 του πρώτου παιχνιδιού και πέρασε επιβλητικά στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στις 6 Μαΐου. «Φωνάζουν» για πέναλτι και αποβολές στον Παναθηναϊκό.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια: