26 Απριλίου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (26/4/2017)

 

Ελλάδα:Με «πρακτικό συνεδρίασης» θα εκφράζει τη γνώμη του για τους υποψήφιους διευθυντές ο σύλλογος διδασκόντων. Αυτή είναι η απάντηση του υπουργείου Παιδείας στο βέτο του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματική τη μυστική ψηφοφορία εκπαιδευτικών για την ανάδειξη διευθυντών σχολείων.

Η διαδικασία αιτήσεων ασύλου από τους πρόσφυγες που φτάνουν στα νησιά του Αιγαίου μπαίνει και πάλι στο στόχαστρο με δεδομένες τις καθυστερήσεις στην εξέταση και ενώ οι συνθήκες που επικρατούν στα νησιά είναι σε πολλές περιπτώσεις ασφυκτικές.

Το Θωρηκτό «Αβέρωφ» απέπλευσε το πρωί της Τετάρτης από το Τροκαντερό μετά από 14 χρόνια παραμονής του εκεί, για ένα μικρό αλλά σημαντικό ταξίδι. Θα πάει στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά για εργασίες επισκευής. Τριπλό ήταν τα ξημερώματα της Τετάρτης το νέο χτύπημα που αποδίδεται σε μια από τις τέσσερις σπείρες των χρηματοκιβωτίων που δρουν σε Αττική και Βοιωτία.

Η Βασιλική Θάνου αποχωρεί από την ηγεσία της Δικαιοσύνης και εντός των επομένων ημερών αποστέλλεται στη Βουλή ο κατάλογος των υποψήφιων δικαστικών λειτουργών για την κάλυψη των θέσεων προέδρων και αντιπροέδρων των ανώτατων δικαστηρίων της χώρας.

Κόσμος:Το δεύτερο αεροπλανοφόρο τους παρουσίασαν οι κινεζικές Ένοπλες Δυνάμεις, ενισχύοντας την παρουσία τους σε μια περιοχή, όπου τελευταία παρατηρείται «συνωστισμός» πολεμικών πλοίων. Σε αντίθεση με το Liaoning, το νέο αεροπλανοφόρο κατασκευάστηκε εξ' ολοκλήρου στην Κίνα.

Μέχρι την Παρασκευή πρέπει να έχει βρεθεί λύση στη χρηματοδότηση μέρους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και το επιτελείο του Τραμπ, προκειμένου να μην μπει λουκέτο, αφήνει εκτός τη χρηματοδότηση του περίφημου τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Ένας κρατούμενος που έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα πέθανε από αφυδάτωση στις ΗΠΑ αφού οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι έκοψαν το νερό στο κελί του επί επτά ημέρες, όπως αποκαλύφθηκε σήμερα από τις καταθέσεις μαρτύρων ενώπιον ενός σώματος ενόρκων που θα κληθεί να αποφασίσει αν πρέπει να ασκηθεί δίωξη και να δικαστούν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Άγκυρα θα επανεξετάσει την θέση της αναφορικά με την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην περίπτωση που υποχρεωθεί να περιμένει για πολύ περισσότερο χρονικό διάστημα και αν επιμείνει η υπάρχουσα εχθρική νοοτροπία κάποιων μελών κρατών.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται ότι θα ξεκινήσει  η διαδικασία για την άρση της ασυλίας της Μαρίν Λεπέν, της υποψήφιας για την προεδρία της Γαλλίας που κατηγορείται για κατάχρηση ευρωπαϊκών πόρων, ανέφεραν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Οικονομία:Την Τρίτη 2 Μαΐου θα ξεκινήσουν οι ενδιάμεσες εαρινές εκπτώσεις και θα διαρκέσουν έως τη Δευτέρα 15 Μαΐου. Τα τέσσερα βασικά κείμενα - προσχέδια συμφωνίας που έχουν παραδώσει οι θεσμοί στην κυβέρνηση βρίσκονται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης για το κλείσιμο του SLA της β' αξιολόγησης. 

Ποια είναι η ατζέντα της διαπραγμάτευσης, ποια νέα ζητήματα τίθενται και ποια αντίμετρα προτείνει η κυβέρνηση. Mόλις 12.000 μπλοκάκια έχουν δηλωθεί στην πλατφόρμα του ΕΦΚΑ, γεγονός που εξηγεί τους λόγους της κάμψης των εσόδων του προϋπολογισμού κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Αγριο κυνήγι κατά της «μαύρης εργασίας» εξαπολύουν από κοινού οι ελεγκτικοί μηχανισμοί στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος που μπαίνει σε εφαρμογή από τον Μάιο. Στο στόχαστρο κλάδοι με μεγάλη συγκέντρωση εργαζομένων και υψηλή παραβατικότητα.

Όσοι ελπίζουν σε μια ανέφελη διαδρομή έως το Eurogroup της 22ας Μαΐου, με ολοκλήρωση της λεγόμενης παγκόσμιας συμφωνίας για μέτρα, χρέος και πλεονάσματα, υπάρχει ο κίνδυνος να διαψευστούν.

Αθλητισμός:Με την ΑΕΚ να έχει ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης και τον Ολυμπιακό όμως έτοιμο για την ανατροπή διεξάγεται σήμερα, Τετάρτη (19:00, Cosmote Sport 3), η ρεβάνς του 2-1 της «Ένωσης» στο «Καραϊσκάκης» για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. 

Στο ΟΑΚΑ, όπου αναμένονται περίπου 50.000 «κιτρινόμαυροι» φίλαθλοι, θα κριθεί το πρώτο εισιτήριο του τελικού της διοργάνωσης. Ο Σεμπά, που τιμωρήθηκε με τρεις αγωνιστικές από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, είναι το μοναδικό σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Τάκης Λεμονής ενόψει του αγώνα ρεβάνς με την ΑΕΚ για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. 

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Τάκης Λεμονής, απέκλεισε τον Βραζιλιάνο επιθετικό μέσο, όπως και τους Λεάλι, Μανθάτη, Σισοκό, Παρέδες, τους οποίους δε δείχνει να εμπιστεύεται. «Φθηνά τη γλίτωσε» ο Σέρχιο Ράμος. Ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος αποβλήθηκε την περασμένη Κυριακή στο clasico με την Μπαρτσελόνα μετά το «δολοφονικό χτύπημα» στον Λιονέλ Μέσι, τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού μίας αγωνιστικής από το πειθαρχικό όργανο της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (RFEF).

Συνάντηση με την προσωρινή διοικούσα επιτροπή της ΕΠΟ είχε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας και μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βαγγέλης Γραμμένος. Θέμα της συνάντησης ήταν η τέλεση των εκλογών, με την Επιτροπή των Ενώσεων, επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Γραμμένος, να ζητεί τη διενέργεια των αρχαιρεσιών, όπως επίσης την ολοκλήρωση του καταστατικού και των κανονισμών, στο προκαθορισμένο χρονικό πλαίσιο.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια: