18 Απριλίου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (18/4/2017)

 

Ελλάδα:Για εκτέλεση δρομολογίου στην ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης με υπεράριθμους επιβάτες, συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας ο πλοίαρχος του επιβατηγού - οχηματαγωγού «Φιόρ ντι Λεβάντε», από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κυλλήνης, την ώρα που έδεσε το πλοίο στο λιμάνι της Κυλλήνης.

Δεν θα υπάρξουν μέτρα για το 2017 και το 2018, όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σημειώνοντας ότι τα μέτρα και τα αντίμετρα που θα εφαρμοστούν στη συνέχεια θα ψηφιστούν μαζί στη Βουλή και ενώ θα έχουν συμφωνηθεί τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους.

Τύχη βουνό είχε ένα ζευγάρι, καθώς το αυτοκίνητο τύπου τζιπ στο οποίο επέβαιναν, από απροσεξία του οδηγού, έπεσε στη θάλασσα μέσα στο λιμάνι του Βόλου και δίπλα από το οχηματαγωγό «Πρωτεύς», που μόλις είχε καταπλεύσει από τη Σκιάθο και αποβίβαζε επιβάτες και οχήματα. Την καλύτερη λύση για τις σπουδές τους και την επιλογή επαγγέλματος αναζητούν χιλιάδες μαθητές που ετοιμάζονται να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις.

Παρότι διανύουμε εποχή παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, υπάρχουν τμήματα στα ΑΕΙ, των οποίων οι απόφοιτοι, όπως δείχνουν οι σχετικές μελέτες, θα έχουν πολύ καλή απορρόφηση στην αγορά εργασίας, αλλά δεν είναι ιδιαιτέρως γνωστά στους νέους.

Στα όρια της φτώχειας ζει ένας στους δύο εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα. Η επέλαση των ευέλικτων μορφών εργασίας με μισθούς πείνας έχει δημιουργήσει τους νεόπτωχους εργαζομένους, οι οποίοι αναγκάζονται να «στηρίζονται» στο τρίπτυχο «μισή δουλειά, μισός μισθός και σύνταξη 500 ευρώ».

Κόσμος:Μακρόν ή Λεπέν; Η απάντηση είναι δεδομένη για τους επενδυτές αλλά και μόνο στην ιδέα νίκης της προέδρου του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου αποκτούν εφιάλτες. Αλλά παράλληλα προετοιμάζονται και για το απευκταίο σενάριο.

Τουλάχιστον 3.000 άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους της Κωνσταντινούπολης αργά το βράδυ της Δευτέρας για να διαμαρτυρηθούν για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση και την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της χώρας. Τουλάχιστον 13 διαδηλωτές συνελήφθησαν στην Αττάλεια. Το Ισλαμικό Κράτος διαπραγματεύεται με την αλ Κάιντα μια πιθανή συμμαχία, καθώς τα ιρακινά στρατεύματα σφίγγουν τον κλοιό γύρω από τους τζιχαντιστές του στη Μοσούλη, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ιράκ Ιγιάντ Αλάουι.

Νέο διάταγμα το οποίο θα επιτρέπει την τροποποίηση ισχυουσών εμπορικών συμφωνιών θα υπογράψει σήμερα, Τρίτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, όπως δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου σε δημοσιογράφους.

Την τρίμηνη παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης αποφάσισε το τουρκικό υπουργικό συμβούλιο, όπως ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης. Η παράταση θα τεθεί σε ισχύ από την Τετάρτη.

Οικονομία:Στην επικείμενη εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας (21-23 Απριλίου) το Ταμείο και το Βερολίνο θα δοκιμάσουν ο ένας τις αντοχές και τις ανοχές του άλλου σε ό,τι αφορά το ζήτημα του χρέους. Στο μεταξύ, και συγκεκριμένα σήμερα, το ΔΝΤ δημοσιοποιεί τις εκτιμήσεις του για την παγκόσμια οικονομία, στις οποίες γίνεται αναφορά και στην Ελλάδα.

Στη διακεκαυμένη ζώνη της περιορισμένης ρευστότητας θα συνεχίσει να πορεύεται τους επόμενους μήνες η ΔΕΗ, με τα λεφτά των Κινέζων για την αγορά του ΑΔΜΗΕ να αποτελούν σανίδα σωτηρίας για το ταμείο της.

«Αν το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο σύμφωνα με τους κανόνες του ΔΝΤ και στη βάση λογικών παραμέτρων δεν θα συμμετάσχουμε στο πρόγραμμα. Ο βαθμός της αναδιάρθρωσης θα καθοριστεί από την ανάλυσή βιωσιμότητας του χρέους.

Αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στο μυαλό μας ότι ένας βαθμός αναδιάρθρωσης είναι απαραίτητος» δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Χαμήλωσε τις προσδοκίες για δάνειο στην Ελλάδα ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, με στόχο την ενίσχυση της αγοράς εργασίας και την ανάπτυξη στη χώρα.

Ο ίδιος αναφέρει ότι πρώτα πρέπει να υπάρξει συμφωνία της Ελλάδας με τους ευρωπαίους πιστωτές και πως ένα δάνειο προς τη χώρα δεν μπορεί να υπερβεί το 1 δισ. ευρώ. Εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες ταξιδεύουν στη Μάλτα, που καταγράφει ρεκόρ κρατήσεων. Ωστόσο ορισμένοι ντόπιοι δυσανασχετούν, μιας και δεν υπάρχουν στο νησί οι κατάλληλες υποδομές για μαζικό τουρισμό.

Αθλητισμός:Τον τίτλο του MVP απολαμβάνει ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Ο Έλληνας διεθνής της Ντόρτμουντ αναδείχτηκε ως κορυφαίος της 29ης αγωνιστικής της Μπουντεσλίγκα. Ο έμπειρος αμυντικός ήταν εντυπωσιακός στο παιχνίδι με την Αϊντραχτ. Σημείωσε ένα εκπληκτικό τέρμα και ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του στη νίκη με 3-1.

Η Αρσεναλ πήρε τους τρεις βαθμούς που ήθελε επικρατώντας με 2-1 της Μίντελσμπρο στο ματς με το οποίο έπεσε η αυλαία της 33η αγωνιστικής της premier league. Στην Ισπανία η Βιγιαρεάλ έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει τις θέσεις που οδηγούν στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, γνωρίζοντας την ήττα από την Αλαβές με 2-1.

Οι δρόμοι του Τζον Τέρι με την Τσέλσι θα χωρίσουν μετά από 22 χρόνια συνεργασίας. Ο εμβληματικός αρχηγός των «μπλε», που έκανε ντεμπούτο το 1998 και έχει παίξει περισσότερα από 700 παιχνίδια δεν θα συνεχίσει την ομάδα της καρδιάς του.

Υπέκυψε στα τραύματά του ο Εμανουέλ Μπάρμπο. Ο οπαδός της Μπελγκράνο, ο οποίος δέχτηκε επίθεση από τους οπαδούς της ίδιας του της ομάδας, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Ο νεαρός άντρας βρισκόταν σε κώμα τις τελευταίες ώρες, όταν και οι οπαδοί της ομάδας του τον έριξαν από τις εξέδρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: