14 Απριλίου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (14/4/2017)

 

Ελλάδα:Αλλαγές στα δρομολόγια των μέσων μεταφοράς θα ισχύσουν τις ημέρες του Πάσχα. Τη Μ.Παρασκευή και το Μ.Σάββατο τα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο, τους σταθμούς ΚΤΕΛ και το λιμάνι του Πειραιά θα είναι ενισχυμένα για την εξυπηρέτηση των εκδρομέων του Πάσχα.

Με πτήση του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε αργά το βράδυ της Μ.Πέμπτης σε νοσοκομείο της Αθήνας νεαρός πρόσφυγας με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και τραύματα σε όλο του το σώμα, από τον καταυλισμό της Σούδας. Εκεί σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της Αστυνομίας είχε ξυλοκοπηθεί άγρια από ομάδα Αφγανών.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη μπορεί να ενώσει και πάλι την κοινωνία και να βάλει μπρος τις μηχανές της αλλαγής» διαμηνύει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παρεμβαίνοντας, με συνέντευξή του στα Νέα του Σαββατοκύριακου, στις διενέξεις που καταγράφονται στον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο.

Αφορμή για εσωτερικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών στην κυβέρνηση φαίνεται πως θα αποτελέσει η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, φέρνοντας πιο κοντά την ώρα του τελικού απολογισμού για τη σχέση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Όταν ήσουν παιδί, η αγαπημένη σου λαμπάδα είχε ίσως έναν σούπερ ήρωα επάνω της… Φέτος το Πάσχα οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα μάς καλούν να γίνουμε εμείς ο σούπερ ήρωες για παιδιά που έχουν ανάγκη, χαρίζοντάς τους Δώρα Χωρίς Σύνορα.

Κόσμος:Στον αστερισμό των αποκαλύψεων σκανδάλων διαφθοράς εξακολουθεί να ζει η Βραζιλία, καθώς οι εισαγγελείς εντοπίζουν όλο και περισσότερους πολιτικούς, ακόμα και υπουργούς εν ενεργεία. Οι αποκαλύψεις αγγίζουν πλέον και τον νυν πρόεδρο, Μισέλ Τέμερ.

Περήφανος δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ για το χτύπημα που κατάφερε στο Ισλαμικό Κράτος που δρα στο Αφγανιστάν με τη ρίψη της λεγόμενης «μητέρας όλων των βομβών». Οι απόψεις διίστανται για την αποτελεσματικότητά της, αλλά το βέβαιο είναι ότι ο στόχος ήταν να «ακουστεί εκεί που υπάρχουν εχθροί των ΗΠΑ».

Πάνω από 500 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Ιανουάριο από χολέρα και διάρροια στη Σομαλία, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Ο ΠΟΥ εκτιμά ότι τα θύματα μπορεί να φτάσουν τα 50.000 μέχρι το καλοκαίρι.

Το Πεντάγωνο απέφυγε να σχολιάσει τις πληροφορίες που μετέδωσε το NBC News για προληπτική στρατιωτική δράση εναντίον της Β.Κορέας, τονίζοντας ότι η πολιτική του είναι να μη συζητά δημόσια σχετικά με μελλοντικές επιχειρήσεις ή «να κάνει δημόσια υποθέσεις για πιθανά σενάρια».

Ένας άνδρας άνοιξε πυρ σε συρμό του μετρό της Ατλάντα, στην αμερικανική Πολιτεία της Τζόρτζια, σκοτώνοντας έναν επιβάτη και τραυματίζοντας άλλους τρεις. Ο άνδρας συνελήφθη, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Οικονομία:Στη 1 το μεσημέρι ανοίγουν σήμερα, Μ.Παρασκευή, τα καταστήματα, τα οποία θα λειτουργούν μέχρι τις 21:00. Συνεχές ωράριο 9:00-20:00 για το Μεγάλο Σαββάτο.

Απόφαση με την οποία ρυθμίζονται με ευνοϊκότερους όρους το ύψος και ο τρόπος αποπληρωμής των οφειλών όλων των δικαιούχων των εργατικών κατοικιών στους οικισμούς του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), υπεγράφη από την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να επιτύχει πρωτογενή πλεονάσματα πάνω από το 3,5% του ΑΕΠ για περισσότερα από 3-4 χρόνια και συνεπώς θα χρειασθεί πρόσθετη ελάφρυνση του χρέους της, καταλήγει ενδιαφέρουσα μελέτη του γνωστού Ινστιτούτου Peterson. 

Προσθέτει δε ότι η καθυστέρηση ξεκάθαρης απάντησης στο ερώτημα της ελάφρυνσης του χρέους πέρα από το 2018 είναι εφικτή, μόνο αν οι πιστωτές είναι έτοιμοι να επεκτείνουν τη χρηματοδότηση από τον ESM και μετά το 2018.

Με μικρή πτώση, εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας, έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στην τελευταία συνεδρίαση, πριν από τις διακοπές του Πάσχα. Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές, ενώ υπεραπέδωσαν οι μετοχές της Folli Follie και της Coca Cola HBC. 

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 683,57 μονάδες, με πτώση 0,24%. Σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε ήπια άνοδο 0,37%, ενώ από τις αρχές Απριλίου ενισχύεται κατά 2,63%. Οι δανειστές πρέπει να αλλάξουν ρότα στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, υποστηρίζει σε άρθρο γνώμης το Bloomberg. 

Η δημοσιονομική πειθαρχία είναι απαραίτητη, αλλά δεν πρέπει να είναι τόσο σκληρή που να καταντά αυτοκαταστροφική, σημειώνει η συντακτική ομάδα, προσθέτοντας ότι η εφαρμογή ολοκληρωμένου σχεδίου για την αποκατάσταση της βιωσιμότητας του χρέους πρέπει να εξαρτάται από την επίτευξη σειράς σημαντικών μεταρρυθμίσεων και όχι ανέφικτων πρωτογενών πλεονασμάτων.

Αθλητισμός:Επίθεση από τα ΜΑΤ μέσα στο γήπεδο Καραϊσκάκη και κοντά στα αποδυτήρια της ομάδας καταγγέλλει η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας, αμέσως μετά τη λήξη δημιουργήθηκε ένταση και οι «ερυθρόλευκοι» δέχθηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ στα αποδυτήρια, οι παίκτες δέχθηκαν χτυπήματα, ενώ ο φροντιστής της ομάδας χτυπήθηκε στο κεφάλι και γέμισε αίματα.

Με τον καλύτερό τρόπο γιόρτασε η ΑΕΚ τα γενέθλιά της. Την Μ.Πέμπτη η Αθλητική Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως έγινε 93 ετών, και «έσβησε τα κεράκια» μέσα στο γήπεδο Καραϊσκάκη, νικώντας 2-1 τον Ολυμπιακό, στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου. Ένα σκορ που, εν όψει της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ, της δίνει το μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό. 

Οι Αραούχο στο 6' και Πατίτο στο 64' τα γκολ των «κιτρινόμαυρων», ο Φιγκέιρας στο 13' ισοφάρισε προσωρινά για τους «ερυθρόλευκους». Σε κινεζικά χέρια περνά και επίσημα από σήμερα η Μίλαν, καθώς η εταιρεία Fininvest, συμφερόντων του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την κοινοπραξία Rossoneri Sport Investment Lux.

Στο «κυνήγι» της ανόδου στην Super League παρέμεινε ο Αρης. Με τέρμα του Καπνίδη στο 53ο λεπτό, η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου επικράτησε 1-0 εκτός έδρας του Παναιγιάλειου και έφτασε τους 59 βαθμούς, έξι λιγότερους από την Λαμία και οκτώ από τον Απόλλωνα Σμύρνης, που οδηγεί την κούρσα μετά από τις 26 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Football League. Ισόπαλος 0-0 έληξε ο αγώνας του Αιγινιακού με τον Πανελευσινιακό.

Σάρκα και οστά αποκτά μέρα με τη μέρα το όνειρο για την ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια! Η τροπολογία για την «Αγιά Σοφιά» αποτελεί και επίσημα νόμο του κράτους, αφού πήρε αριθμό στο ΦΕΚ και πλέον τα σημαντικότερα εμπόδια στο μεγαλόπνοο αυτό σχέδιο μοιάζουν να βρίσκουν λύση για την «Ένωση».



Δεν υπάρχουν σχόλια: