05 Μαρτίου, 2017

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

 

Προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελίες που αναφέρονται στην ένορκη κατάθεση του πρώην προέδρου του «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέα Μαρτίνη, προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. 

Θυμίζουμε πως ο πρώην πρόεδρος του Ιδρύματος είχε δώσει ένορκη κατάθεση, πριν από λίγους μήνες, στην οποία έκανε λόγο για μεθόδευση της εκχώρησης του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν. 

Στην ένορκη κατάθεση του στην εποπτεύουσα των φυλακών Κορυδαλλού, εισαγγελέα, Βικτωρία Μαρσιώνη, η οποία έχει ήδη διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Διαφθοράς, ο Μαρτίνης εμπλέκει σε «σχέδιο εκχώρησης- παράδοσης» του «Ερρίκος Ντυνάν» τους πρώην Υπουργούς Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, Άδωνη Γεωργιάδη, Μάκη Βορίδη, αλλά και πρόσωπα εμπιστοσύνης των πολιτικών ηγεσιών τα οποία είχαν διοριστεί μέλη του Δ.Σ. του ΚΙΕΝ.

«Ο  Μαρτίνης στην ένορκη κατάθεση που έδωσε, από τον Κορυδαλλό, κάνει φοβερές καταγγελίες κατά πρώην υπουργών, μιλά για απόρρητο μνημόνιο που υπεγράφη μεταξύ του “Ντυνάν” και τράπεζας.  Πρέπει να δούμε και ποια πεθερά υπουργού ήταν αργόμισθη, πώς το “Ερρίκος Ντυνάν” περιήλθε στα χέρια μιας τράπεζας» υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Νικ. Νικολόπουλος.

Πρέπει να τονίσουμε πως κρατείται προσωρινά για αδικήματα που του καταλογίζουν οι δικαστικές αρχές ότι διέπραξε κατά τη διάρκεια της θητείας του.Φυσικά μέχρι να αποφασίσει τελεσίδικα η Δικαιοσύνη υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας καθώς η κατηγορία δεν ισούται με ενοχή. Θα περιμένουμε τις εξελίξεις.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: