01 Μαρτίου, 2017

ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΓΙΟΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

 

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών Francois Fillon για τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας ανέβαλε μία μεγάλη προεκλογική εκδήλωση και θα παραχωρήσει έκτακτη συνέντευξη Τύπου εν μέσω συγκεχυμένων δημοσιευμάτων σύμφωνα με τα οποία η σύζυγός του, Penelope, φέρεται να βρίσκεται υπό κράτηση, προκειμένου να ανακριθεί σε σχέση με τις κατηγορίες για αργομισθία.

Η συγκεκριμένη είδηση αρχικά μεταδόθηκε από την ιστοσελίδα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Mediapart και γνωστοποιήθηκε στο twitter από το δημοσιογράφο της ιστοσελίδας Michel Delean. Λίγο μετά, ξεχωριστό δημοσίευμα του Reuters επικαλούμενο τη γαλλική εφημερίδα Journal du Dimanche, ανέφερε πως για ανάκριση έχει κληθεί και ο ίδιος ο Francois Fillon. 

Ωστόσο όπως αναφέρει σε νεότερο δημοσίευμά του το Reuters, ο ίδιος Γάλλος δημοσιογράφος με νεά ανάρτηση του στο twitter γνωστοποίησε ότι οι πληροφορίες που μετέδωσε, περί κράτησης της Penelope Fillon, διαψεύσθηκαν από δικαστικές πηγές.

Στη σύγχυση που επικρατεί προστίθεται δημοσίευμα της Le Figaro, σύμφωνα με το οποίο ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Fillon υπέβαλε την παραίτησή του. 

Στο μεταξύ ο Fillon ανέβαλε τελευταία στιγμή την προγραμματισμένη επίσκεψή του στην ετήσια αγροτική έκθεση στο Παρίσι και θα παραχωρήσει έκτακτη συνέντευξη Τύπου από τα κεντρικά γραφεία της προεκλογικής του εκστρατείας το μεσημέρι. 

Σύμφωνα με το Reuters, στο πλευρό του Fillon θα βρίσκεται ο Alain Juppe, ο πρώην αντίπαλός στις προκριματικές των συντηρητικών, οποίος δεν αναμένεται να κάνει δηλώσεις.

Όπως σχολιάζει το Bloomberg, οι σημερινές χαοτικές εξελίξεις αποτελούν το τελευταίο πλήγμα σε μία προεκλογική κούρσα που από φαβορί έχει φέρει τον Fillon στην τρίτη θέση, σε διάστημα μόλις δύο μηνών.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: