05 Μαρτίου, 2017

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΕΟΡΤΑΣΘΗ Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

 

Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, εορτάστηκε σήμερα Κυριακή της Ορθοδοξίας η ανάμνηση της Αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού των Αθηνών, προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Επίσης συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες:Δημητριάδος Ιγνάτιος, Ύδρας κ. Εφραίμ, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Εδέσσης κ. Ιωήλ, Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος, Κοζάνης, κ. Παύλος, Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας και ο Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης.

Να αναφερθεί ότι παρέστησαν ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου, ο υπουργός Επικρατείας της ΝΔ κ. Θ. Φορτσάκης, oι Αρχές του Στρατού, του Ναυτικού και της Αστυνομίας, καθώς και πλήθος πιστών.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην χαρμόσυνη σημερινή ημέρα για την Ορθοδοξία.

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας έλαβε χώρα η Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων σε ανάμνηση της αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων στην Κωνσταντινούπολη το έτος 843, προεξάρχοντος του Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας κ.κ. Ιερωνύμου.ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: