03 Μαρτίου, 2017

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΟΥΝ!

 

Το Spiegel, με δημοσίευμα του που φέρει τον τίτλο «Ως στρατιωτικοί, επίλεκτοι. Ως πρόσφυγες, πρόβλημα», αναφέρεται στην περίπτωση των δύο Τούρκων στρατιωτικών που συμμετείχαν - όπως εκτιμάται - σε ομάδα που είχε αναλάβει τη δολοφονία του Ρ.Τ. Ερντογάν στο αποτυχημένο πραξικόπημα της γείτονα τον περασμένο Ιούλιο και οι οποίοι ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα.

Eπίσης, επισημαίνει ότι το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται η είσοδος Τούρκων στην ελληνική επικράτεια.«Ποιος ήταν ο ακριβής ρόλος που έπαιξαν σε εκείνες τις δραματικές ημέρες του Ιουλίου του 2016; Οι λεπτομέρειες παραμένουν ασαφείς μέχρι η Τουρκία να καταθέσει επίσημα αίτημα για την έκδοσή τους. (…) Oι ελληνικές αρχές κρατούν απόρρητη την υπόθεση μέχρι στιγμής. 

Οι δύο στρατιώτες βρίσκονται υπό αστυνομική παρακολούθηση και διαμένουν σε μυστική τοποθεσία. Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αντίστοιχες υποθέσεις στο παρελθόν. «Η εχεμύθεια που τηρείται, υποδηλώνει τη σοβαρότητα με την οποία οι ελληνικές αρχές αντιμετωπίζουν την υπόθεση – εμφανώς πιο σοβαρά σε σχέση με την υπόθεση των 'οκτώ‘. 

Eιδικά εάν αποδειχθεί ότι τα όσα λέγονται για εμπλοκή τους στην απόπειρα δολοφονίας του Ερντογάν ευσταθούν. Οι πιθανότητες είναι πολλές. Οι σχέσεις των δύο γειτονικών χωρών δεν έχουν βρεθεί σε τόσο δύσκολη θέση εδώ και χρόνια. Σχεδόν καθημερινά τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πετούν πάνω από το Αιγαίο», τονίζει το δημοσίευμα. 

Επιπλέον, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται, ελληνική αστυνομία και η Frontex «συνέλαβαν μόνο τις τελευταίες εβδομάδες 40 Τούρκους πολίτες. Προφανώς η Τουρκία πιέζει να μάθει τα στοιχεία τους. Κάτι τέτοιο όμως η Ελλάδα αρνείται να κάνει».

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: