04 Μαρτίου, 2017

ΔΟΛ: ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

 

Ανοικτός θα παραμείνει ο τραπεζικός λογαριασμός, που επιτρέπει την λειτουργία των εντύπων του ΔΟΛ, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου σχετικά με το αν θα τεθεί ο Οργανισμός σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.

Την Παρασκευή συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, με την παρουσία πολλών εργαζομένων της επιχείρησης, η αίτηση (Τμήμα Εκουσίας Μονομελούς) που έχουν καταθέσει οι τράπεζες Αlpha, Εθνική, Eurobank και Πειραιώς, κατά του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, ζητώντας να τεθεί η επιχείρηση σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του αθηναϊκού πρακτορείου, με την έναρξη της διαδικασίας οι δικηγόροι των τραπεζών ζήτησαν την άρση της πρόσφατης προσωρινής διαταγής, με βάση την οποία αποδεσμεύτηκε ένας συγκεκριμένος λογαριασμός ώστε να εξασφαλιστούν τα λειτουργικά έξοδα για τη λειτουργία των εντύπων του ΔΟΛ, των ΝΕΩΝ και του ΒΗΜΑΤΟΣ, καθώς και η μισθοδοσία των εργαζομένων στην επιχείρηση, κάτι που δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

Στο αίτημα αντιτάχθηκε ο εκπρόσωπος του ΔΟΛ, ο οποίος τόνισε πως χάρις σε αυτόν τον λογαριασμό λειτουργεί η επιχείρηση. Αντίστοιχα, αντιτάχθηκαν δια των εκπροσώπων τους, τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και τα Σωματεία που παραστάθηκαν στην συζήτηση. Η πρόεδρος αποφάσισε να διατηρηθεί σε ισχύ η προσωρινή διαταγή με την οποία «αποδεσμεύτηκε» ο εν λόγω λογαριασμός, μέχρι την έκδοση της απόφασής της.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: