14 Μαρτίου, 2017

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ Η ΕΥΡΩΠΗ

 

Ο φόβος που υπάρχει στην Αθήνα, ότι λόγω της κρίσεως Τουρκίας-Ε.Ε., η Άγκυρα θα απελευθερώσει ορδές προσφύγων προς την Ελλάδα και όπως φαίνεται ο φόβος αυτός επιβεβαιώνεται.

Ο Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, δήλωσε ότι η Άγκυρα πρέπει να επανεξετάσει την συμφωνία που έχει κάνει με την Ευρώπη για το προσφυγικό πρόβλημα. Ο Τσελίκ σημείωσε ότι το θέμα θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο, μαζί με το θέμα επιβολής κυρώσεων έναντι της Ολλανδίας, μετά τα τελευταία γεγονότα.

Ίδια δήλωση είχε κάνει το Σάββατο και ο Μελβούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος προειδοποίησε ότι εάν η Ε.Ε. δεν προχωρήσει στην απελευθέρωση βίζας στους Τούρκους πολίτες, οι μέχρι σήμερα συμφωνίες, θα τεθούν σε κίνδυνο.

Οι δηλώσεις-απειλές προς την Ευρώπη, γίνονται σε μια στιγμή όπου αποκαλύφθηκαν ορισμένες μυστικές συμφωνίες μεταξύ Άγκυρας-Βερολίνου και ενώ οι Τούρκοι που ζουν στην Ευρώπη προκαλούν καίγοντας σημαίες των χωρών που τους φιλοξενούν.

Και να μην κάνει πράξη τις απειλές της η Τουρκία, μετά από όλες αυτές τις προκλήσεις των τελευταίων ημερών, σίγουρα η Ευρώπη θα ξανασκεφθεί τις σχέσεις της με την Τουρκία. Η Άγκελα Μέρκελ, ήδη έχει κάνει δήλωση περι «απαράδεκτων δηλώσεων» της Τουρκίας και αναμένονται εξελίξεις...

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: