03 Μαρτίου, 2017

ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Ο ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ;

 

Στο πολιτικό προσκήνιο ετοιμάζεται να επιστέψει ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, λίγες μόλις εβδομάδες μετά την αποχώρησή του από το Λευκό Οίκο, σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Ερικ Χόλντερ.

Όπως ανέφερε το «Politico», ο κ. Χόλντερ είπε ότι ο κ. Ομπάμα ετοιμάζεται να ηγηθεί πτέρυγας του Δημοκρατικού Κόμματος, η οποία ασχολείται με το φλέγον ζήτημα της αναδιάταξης των εκλογικών περιφερειών στη χώρα. Μάλιστα, ο κ. Χόλντερ είπε χαρακτηριστικά ότι ο Μπαράκ Ομπάμα «έρχεται και είναι σε μεγάλη φόρμα».

Σύμφωνα με τον κ. Χόλντερ, ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ είναι έτοιμος να συμμετάσχει στην αναδιάρθρωση του Δημοκρατικού Κόμματος, το οποίο δεν τα πηγαίνει και πολύ καλά στις τελευταίες πολιτειακές και εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις. Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η ταχεία επιστροφή του Ομπάμα στην ενεργό πολιτική δράση οφείλεται στον Ντόναλντ Τραμπ:

Από τη μία πλευρά η προεδρία Τραμπ δίνει επιπλέον κίνητρο στους Δημοκρατικούς να ανακτήσουν την κυριαρχία στο Κογκρέσο στις ενδιάμεσες εκλογές του 2018 και από την άλλη ο κ. Τραμπ έχει ασκήσει δριμεία κριτική στην περίοδο της προεδρίας Ομπάμα, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση που παρέλαβε ως «χάλι». Πάντως, ο Μπαράκ Ομπάμα δεν επιβεβαίωσε τα όσα δήλωσε ο Ερικ Χόλντερ.

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: