01 Μαρτίου, 2017

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΗΛΥΒΡΙΑΣ ΧΤΙΖΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

 

O δήμαρχος Özcan Işıklar δείχνει στον Μητροπολίτη Σηλυβρίας κ. Μάξιμο τα υλικά οικοδομής της οικίας Αγ. Νεκταρίου.Από τη μια μεριά η Τουρκία εντείνει τις προκλήσεις της στο Αιγαίο.

Και μάλιστα σε καθημερινή βάση, τόσο διά θαλάσσης όσο και διά αέρος, δημιουργώντας κλίμα έντασης, και από την άλλη, χτίζει εξ’ υπαρχής το σπίτι του Αγίου Νεκταρίου, στη Σηλυβρία, για λόγους προπαγάνδας, αλλά και οικονομικού ωφελιμισμού, γνωρίζοντας ότι οι Έλληνες σεμνύνονται και τιμούν τον Άγιο Νεκτάριο και θα συρρέουν εκεί για προσκύνημα.

Διευκρινίζεται ότι δεν πρόκειται για ναό, αλλά για σπίτι, το οποίο θα λειτουργεί ως είδος μουσείου για τουριστικούς λόγους. Στο θέμα είχε αναφερθεί τον Μάιο του 2016 ο «Ε.Κ.» και συγκεκριμένα στη συνέντευξη του Μητροπολίτη Σηλυβρίας κ. Μαξίμου. 

Είχε πει ο κ. Μάξιμος τότε πως «προσπαθούμε μέσα στο 2017 πρώτα ο Θεός με τον δήμαρχο να ανεγείρουμε την οικία του Αγίου Νεκταρίου όπως ακριβώς ήταν προτού κατεδαφιστεί το 1976. Θα βάλουμε μέσα αντικείμενα και θα το κάνουμε σαν μουσείο και θα το αναδείξουμε ως προσκυνηματικό κέντρο».

Στην ερώτηση «πώς σας δέχονται εκεί οι ντόπιοι;» τόνισε πως «ο δήμαρχος είναι εξαίρετος, είναι ένας άνθρωπος ανοικτών οριζόντων και επιθυμεί να προβάλλει την πατρίδα του. Είναι ανταλλάξιμοι εκεί οι άνθρωποι, από την Κοζάνη».

Ο δήμαρχος Σηλυβρίας Δρ Ozcan Isiklar συναντήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2017, με τον Μητροπολίτη Σηλυβρίας Μάξιμο και - όπως ο ίδιος ο δήμαρχος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook- ενημέρωσε τον Μητροπολίτη για την άμεση έναρξη των εργασιών ανοικοδόμησης της οικίας του Αγίου Νεκταρίου από τον Δήμο.

Στον χώρο όπου υπήρχε η οικία στην οποία γεννήθηκε ο Αγιος του 20ού αιώνα, ο Δήμος Σηλυβρίας έχει αναρτήσει τεράστια μακέτα του έργου μαζί με την φωτογραφία του Αγίου.

Το σπίτι του Αγίου Νεκταρίου είχε κατεδαφιστεί και τώρα ο Δήμος πήρε την πρωτοβουλία της ανοικοδόμησής του, σε συνεργασία με τον Μητροπολίτη Σηλυβρίας Μάξιμο». Υπογραμμίζεται ότι ο δήμαρχος Σηλυβρίας Δρ Ozcan Isiklar, όπως άλλωστε και οποιοσδήποτε άλλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν αποφασίζει ερήμην του κ. Ερντογάν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: