06 Μαρτίου, 2017

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΧΑΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

 

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση της Έφης Αχτσιόγλου με τους θεσμούς, στο ξενοδοχείο Χίλτον.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές, οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν καθώς το ΔΝΤ επιμένει για κατάργηση συλλογικών διαπραγματεύσεων και απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

Η συνάντηση διήρκησε περίπου 50 λεπτά της ώρας. Στο μεταξύ, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου το οικονομικό επιτελείο, τον ενημέρωσε για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης και όλα τα ανοιχτά μέτωπα.

Η διαφωνία ήταν αποτέλεσμα της στάση του ΔΝΤ το οποίο επιμένει να διατηρηθούν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις σε επιχειρησιακό μη θέλοντας να ακούσει καν για κλαδικές διαπραγματεύσεις κάνοντας Κυβερνητικό στέλεχος να τονίζει με έμφαση μετά την συνάντηση «Το ΔΝΤ δεν φαίνεται να καταλαβαίνει τι σημαίνουν βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές».

Πληροφορίες θέλουν η διαφωνία να καταγράφεται αμέσως σε μια συνάντηση η οποία καθυστέρησε να ξεκινήσει μια ώρα (ήταν προγραμματισμένη για την τρεις και ξεκίνησε στις 4) και την στάση των ανθρώπων του ταμείου να είναι συνολικά αρνητική σε όλα τα αιτήματα της ελληνικής πλευράς.

Ειδικά για το θέμα με τις συλλογικές διαπραγματεύσεις μίλησαν για πισωγύρισμα που δεν θα βοηθήσει την δημιουργία των θέσεων εργασίας με τους εκπροσώπους των Ευρωπαίων δανειστών να είναι απλοί παρατηρητές.

Η απότομη διακοπή της συνάντησης δεν άφησε χρόνο για την συζήτηση των ομαδικών απολύσεων και του αιτήματος των δανειστών για αύξηση του ορίου των απολύσεων από 5% στο 10% με ταυτόχρονη κατάργηση της έγκρισης του εκάστοτε υπουργού.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: