01 Μαρτίου, 2017

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ Ο ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΦΙΓΙΟΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΡΣΑ

 

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο υποψήφιος για την γαλλική προεδρία, Φρανσουά Φιγιόν υπενθυμίζοντας την αποφασιστικότητά του να παραμείνει στην κούρσα για την προεδρία παρά τις κατηγορίες σε βάρος του ιδίου και της συζύγου του.

Νωρίτερα, ο Φιγιόν είχε συνάντηση με ηγετικά στελέχη του κόμματος του ενώ ανέβαλε αιφνιδίως σήμερα μια σημαντική εκδήλωση της προεκλογικής εκστρατείας του, με μια εφημερίδα να αναφέρει πως κλήθηκε για κατάθεση από τους δικαστικούς που ερευνούν τις κατηγορίες για αργομισθία της συζύγου του.

Η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Φιγιόν δεν γνωστοποίησε τους λόγους για την απόφασή του της τελευταίας στιγμής να αναβάλει την επίσκεψή του στην ετήσια γεωργική έκθεση του Παρισιού, η οποία θεωρείται σημαντικός σταθμός της προεκλογικής εκστρατείας των προεδρικών υποψηφίων.

Η εφημερίδα Journal du Dimanche ανέφερε στον ιστότοπό της πως ο 62χρονος υποψήφιος δέχθηκε κλήση για να καταθέσει από τους δικαστικούς οι οποίοι ερευνούν τις κατηγορίες ότι πλήρωνε μέλη της οικογένειάς του για εικονικές θέσεις εργασίας τους στο κοινοβούλιο.

Και όλα αυτά ενώ έκανε τον γύρο του Διαδικτύου η είδηση ότι η σύζυγός του Πενέλοπε, κρατείται και ανακρίνεται. Την είδηση είχε μεταδώσει μέσω Twitter ο δημοσιογράφος της ενημερωτικής ιστοσελίδας, Mediapart, Μισέλ Ντελέαν, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα προέβη σε διόρθωση λέγοντας πως δικαστική πηγή διέψευσε το ρεπορτάζ του.

Η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού, Πενέλοπε, εργαζόταν επί χρόνια σε μία πολύ καλά αμειβόμενη θέση στο Κοινοβούλιο, χωρίς όμως να κάνει πραγματικά τη δουλειά που της είχε ανατεθεί.

Η γαλλική Δικαιοσύνη έχει αναθέσει σε ανακριτή έρευνα με επίκεντρο τις καταγγελίες ότι η σύζυγος του υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν, αποζημιώθηκε με μεγάλα κρατικά ποσά για θέσεις απασχόλησης στις οποίες δεν εργάστηκε ποτέ.

Η απόφαση του εισαγγελέα αποτελεί ακόμη ένα σημαντικό πλήγμα για τον υποψήφιο για την γαλλική προεδρία, ο οποίος, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης έχασε τον τίτλο του φαβορί ενόψει των επερχόμενων εκλογών.Μέχρι στιγμής ο δικηγόρος της δεν έχει προβεί σε κάποια σχετική δήλωση. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: