05 Μαρτίου, 2017

ΔΗΛΩΣΗ - «ΒΟΜΒΑ» ΞΥΔΑΚΗ

 

«Φωτιές» άναψε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η δήλωση του Νίκου Ξυδάκη το Σάββατο (04/03/2017) από το βήμα του 2ου Οικονομικού Φόρουμ στους Δελφούς για την ΕΡΤ, την οποία χαρακτήρισε «τραγική και τριτοκοσμική».

«Η ΕΡΤ είναι τραγική όπως είναι, είναι τριτοκοσμική αυτή τη στιγμή και γενικά δεν υπάρχει κανένας τηλεοπτικός σταθμός που να κάνει πρωτογενή έρευνα, δεν υπάρχει καμία εφημερίδα που να κάνει σοβαρή αρθρογραφία», είπε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο πάνελ «Προστατεύοντας την τέταρτη εξουσία: Δημοκρατία, Αξιοπιστία και τα Μέσα».

Ο ίδιος, ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, και μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, επιχείρησε να υποβαθμίσει το όλο θέμα, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει πολιτική διάσταση στα λεγόμενά του και πως μιλούσε με τη δημοσιογραφική του ιδιότητα.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Ξυδάκης αναφέρθηκε στην κρίση που διέρχεται ο δημοσιογραφικός κλάδος, λέγοντας ότι «υπήρχαν πρόδρομα συμπτώματα που θα έπρεπε να είχαν οσμιστεί οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο».

«Ξεχωρίζει η επανάσταση στα κοινωνικά δίκτυα και ο τρόπος διάχυσης της ενημέρωσης με χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ακόμα και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ κάνει χρήση ο ίδιος του λογαριασμού του στο twitter», σημείωσε.

Μάλιστα, έκανε λόγο για «ηθική εξαθλίωση του δημοσιογραφικού κλάδου, εξαιτίας της υπερεπέκτασης των media στην Ελλάδα από τη δεκαετία του 1980, σε συνδυασμό με την εμφάνιση των εντύπων lifestyle».


 


Δεν υπάρχουν σχόλια: